Neseniai paskelbtame kampanijos „Visit Ukraine“ pareiškime teigiama, kad „nėra jokios priežasties panikuoti“, o „padėtis Ukrainos pasienyje tebėra kontroliuojama“.

„Šiandien informacinėje erdvėje per mažai pozityvių naujienų. Todėl dabar ypač svarbu populiarinti Ukrainą pasaulyje kaip patrauklią, draugišką, fantastišką, ypatingą šalį, turinčią pramogų kiekvienam skoniui, unikalių lankytinų vietų, nepamirštamus kraštovaizdžius, šaunius renginius, skanius patiekalus“, – teigiama Ukrainos turizmo skatinimo agentūros puslapyje. Turistai kviečiami apsilankyti „didingame Kijeve, nemiegančiame Charkove, kvapniajame Lvove, jaudinančioje Odesoje, galingoje Zaporožėje, nuostabiame Chersone“.

Ukraina kasmet pritraukia tūkstančius turistų į gyvybingus ir istorinius miestus Kijevą ir Odesą.
Populiarus 2019 m. HBO mini serialas apie Černobylio atominės elektrinės katastrofą paskatino susidomėjimą ir šia neįprasta vieta. Ten keliauja daugybė „tamsiojo turizmo“ gerbėjų.

Aplink antros pagal dydį Europos šalies sieną šiuo metu sutelkta daugiau nei 100 000 Rusijos karių.

Atsižvelgdama į sudėtingą saugumo situaciją, Lietuvos Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja įvertinti būtinybę lankytis Ukrainoje, o jau esantiems šalyje piliečiams išlikti budriems bei sekti naujienas.

Šiuo metu vykstantiems į Ukrainą reikia pateikti dokumentą, patvirtinantį, pilną skiepijimo nuo COVID-19 kursą arba neigiamą Covid-19 PGR arba antigeno testo rezultatą (atliktą 72 val. iki atvykimo).
Atvykstantys nepasiskiepiję asmenys nuo 18 m. turi įsidiegti programėlę mobiliajam telefonui Vdoma.

Iš Vilniaus skrydžius į Kijevą vykdo „airBaltic“, „UIA“, „Ryanair“ ir „Wizz Air“. Iš Kauno į Lvovą skraidina „Ryanair“ oro linijos.

Ką pamatyti Kijeve?

Sofijos soboras

Kijeve esantis Šv. Sofijos soboras laikomas visos stačiatikių religijos lopšiu ir vienu svarbiausių ir seniausių soborų pasaulyje. Jis buvo pastatytas dabartinio Kijevo teritorijoje 11 amžiuje Jaroslavo Išmintingojo nurodymu. Bene žymiausias į UNESCO paveldo sąrašą įtrauktame sobore saugomas meno kūrinys yra originali Oranto Dievo Motinos mozaika.

Mikrominiatiūrų muziejus

Ar galima įkišti kupranugarį į adatos galvutę? O išvysti ant uodo „snapo“ įsitaisiusią mergaitę su skėčiu? Žinoma! Norite pamatyti kaip? Teks apsilankyti labai gerai vertinamame Mikrominiatiūrų muziejuje.

Nepriklausomybės aikštė

Pagrindinė Kijevo aikštė pavadinta Nepriklausomybės vardu, arba Maidan Nezalezhnosti ukrainiečių kalba. Ši aišktė 2004 m. tapo Ukrainos Oranžinės revoliucijos širdimi. Aikštės centre stovi balta kolona, simbolizuojanti šalies nepriklausomybę

Gurmanų turizmas Kijeve tampa populiaresnis net už architektūros ir istorijos vertybių lankymą. Kai nori paragauti tradicinio ukrainiečių maisto, leki į tradicines vietas, kur gausi barščių, Kijevo kotletų ir kitų žymiausių ukrainietiškų patiekalų. Bet jeigu nori paragauti kažko kitokio, kitų pasaulio virtuvių, Kijevas taip pat maloniai nustebins.

Ką pamatyti Lvove?

Lvovo kavos kasykla

Išgirdus šį pavadinimą, vaizduotėje iškyla suodini angliakasiai spingsulės šviesoje kasantys kavą. Deja, kava ne kasama, o auginama plantacijose, todėl tokio vaizdo čia ir neišvysite. Tačiau įspūdį kasykla palieka neišdildomą. Iš pažiūros tai – eilinė kavinė, tačiau užklydusius pasitinka staigmena. Laiptais nusileidus į rūsį, patenkama į kasyklą primenančią aplinką. Kavinės lankytojus pasitinkantis personalas paduoda šalmą su pritaisytu prožektoriumi ir tik tada galima rinktis iš plataus kavos asortimento.

Pamestų žaislų kiemas

Neaišku, ar mitas, ar tiesa, tačiau kiemo istorija prasidėjo po to, kai radęs besimėtantį žaislą, namo gyventojas paliko jį lauke, kad pametęs vaikas galėtų rasti. Bėgant metams čia paliekamų žaislų kolekcija augo. Vieta tapo traukos tašku. Apsilankius pamestų žaislų kieme, pirmiausiai kūnu nukeliauja pagaugai – primena siaubo filmą, tačiau geriau įsižiūrėjus į žaislus, galima atrasti visokiausių įdomybių.

Alaus muziejus

300 metų. Tiek siekia šios vietos istorija, paversdama muziejų seniausiu Ukrainoje. Čia galima išvysti alaus gaminimo procesą bei susipažinti su įvairiausiomis alaus rūšimis. Vos už kelių žingsnių nuo muziejaus įsikūrusi alaus menė. Čia viena iš judriausių Lvovo naktinio gyvenimo vietų. Sutemoms apgaubus dangų, užverda gyvenimas. Galima ne tik paragauti įvairiausių rūšių ir skonių alaus, bet ir pasistiprinti gardžiu maistu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)