Vos kelių dienų išvyka į kaimyninę Latviją gali padovanoti ne tik gerą poilsį, bet ir galimybę sudalyvauti skirtingose miesto šventėse ir renginiuose.

„Pastebime, kad vis daugiau jaunimo, ar jaunų šeimų su mažais vaikais renkasi trumpas savaitgalines išvykas į Rygą. Kelionė iki Latvijos sostinės nėra per ilga, kad nuvargintų, o visiškai nauja aplinka ir netradiciniai potyriai leidžia gerai pailsėti. Renginių pasiūla šiame mieste labai didelė. Čia kviečiami atvykti į maratonus ir sporto mėgėjai, organizuojamos įvairios šventės, pritraukiančios šeimas su vaikais ar net paradai automobilių mylėtojams“, – kalba Tomas Kaziliūnas, „Lux Express Lithuania“ direktorius.

Kartu įmonės atstovas dalijasi pačiais artimiausiais renginiais gegužės ir birželio mėnesiais, kurie vyks Rygoje.

Gegužės 13-14 d. – Rygos maratonas

Kasmet Ryga vilioja apsilankyti organizuodama įvairius maratonus. Vienas iš jų – gegužės mėnesį vykstantis „Lattelecom“ Rygos maratonas.

Šis sporto aistruoliams skirtas renginys pritraukia apie 35 tūkst. dalyvių iš skirtingų šalių. Skelbiama, kad šiemet maratone bėgs daugiau nei 3 tūkst. svečių iš užsienio šalių.

Šiame maratone dalyviai gali rinktis 42 km, 21 km, 10 km arba 6 km trasas. Organizatoriai nepamiršo ir mažųjų maratono dalyvių. Jiems – specialus vaikų ir šeimos bėgimas.

Gegužės 14-15 d. – Šeimos dienos Rygos zoologijos sode

Gegužę išlindus saulei į lauką savo naujos vados mažylius išveda ir Rygos zoologijos sodo gyventojai. Dvi dienas jame organizuojamos šeimos dienos, kurių metu nuo 12 val. iki 16 val. kviečiama apsilankyti įvairiuose renginiuose: smagios dėlionės, žaidimai, gyvūnų stebėjimai ir kitos smagios veiklos visai šeimai.

Gegužės 24-28 d. – Tarptautinis alaus festivalis Rygoje

Norint išlaikyti gilias latviškos aludarystės tradicijas kviečiama apsilankyti penkių dienų renginyje. Festivalis vyksta Rygos centre – Vermanes parke. Kartu miesto svečiai kviečiami išbandyti latviškos virtuvės subtilybes ir nusipirkti vietos meistrų darbų.

Gegužės 27 d. – Retro autobusų paradas Rygoje kartu su Jūrmalos festivaliu

Gegužės paskutinį savaitgalį netoli Rygos esančiame Jūrmalos kurorte vyks vasaros sezono atidarymo festivalis. Jo dvasia nusikels ir į Rygą, kurioje vyks retro autobusų paradas. Tai puiki proga pamatyti, kokiomis transporto priemonės kelionėms buvo naudojamos prieš keliasdešimt metų.

Birželio 7-21 d. – Rygos festivalis

Vienas svarbiausių Latvijos sostinės metų renginių – Rygos festivalis.

Šis muzikos festivalis dalyvius įsuka į pačių talentingiausių Latvijos ir užsienio muzikantų garsus. Kartu organizuojami baleto pasirodymai, pasaulinės premjeros, multimedijos renginiai, pasirodymai po atviru dangumi, užsiėmimai vaikams.

Festivalio koncertai vyksta miesto istorinėse vietose – koncertų salėse, Operos teatre, bažnyčiose, rūmuose, vilose, kartu ir Rygos senamiestyje esančiose kavinėse ir restoranuose.

Birželio 8-18 d. – Rygos operos festivalis

Kada paskutinį kartą buvote operoje? Nepamenate? Puiki proga pasinerti į išskirtinius muzikos ir balsų garsus, spalvingus pasirodymus birželio viduryje Rygoje vykstančiame operos festivalyje. Šiemet šis renginys švenčia jau dvidešimtą gimtadienį. Šįkart festivalis svečius kviečia šūkiu “Viva Romantica” ir siūlo pajusti romantinės operos ypatumus.

Birželio 22-24 d. – Vidurvasario šventė Rygoje

Šių metų Jonines norinčius praleisti lietuvius kitaip Ryga kviečia išbandyti “Ligo!” mugę ir kitus Vidurvasario šventės renginius. Tradicinėje mugėje, įsikūrusioje šalia Rygos katedros, susirenka ūkininkai ir amatininkai iš visos Latvijos. Čia galėsite įsigyti Janio nakčiai skirtų gėlių puokščių, girliandų, ąžuolo lapų vainikų, tradicinių arbatų, medaus, tradicinės duonos, sūrio ar rūkytų mėsos gaminių. Be maisto produktų iš visos Latvijos į šią mugę sukeliauja amatininkų rankomis žiesti puodai, medžio drožiniai, lininiai gaminiai. O skirtingose Rygos vietose nuotaiką skaidrins latviškos liaudies muzikos ir šokių kolektyvai.

Birželio 27 – liepos 1 d. – Rygos džiazo festivalis

Kiekvienais metais birželio mėnesį Ryga pasineria į džiazo garsus. Festivalio koncertai vyksta skirtingose Latvijos sostinės vietose. Šiame renginyje pasirodo tiek pasaulinio pripažinimo sulaukę atlikėjai, tiek naujai gimstančios džiazo žvaigždės.

Šis muzikos renginys vyksta jau nuo 2001 m. Per visus šiuos metus Rygos džiazo festivalio svečiams koncertavo apie 500 atlikėjų. Be koncertų festivalio metu organizuojami įvairūs mokymai, dirbtuvės, seminarai jauniesiems muzikantams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją