Geležinkeliams būdinga beveik viskas, kas baugina: apleistos stotys, surūdijusių bėgių girgždesys, šešėlių apgaubti vintažinių vagonų kampeliai, rašo euronews.com.

Siekdama sukurti Helovino nuotaiką, viena bendrovė pasiūlė keletą šiurpiausių kelionių traukiniu Europoje – žinoma, jei tik išdrįsite į jas leistis.

„Žmogžudystė Rytų eksprese“

Nors dvelkia prabanga, restauruotas 1920-ųjų „Venice Simplon – Orient Exspress“ traukinys kelia mistiškas asociacijas. Jo pavadinimas primena apsnigtų vagonų scenas, kai detektyvas Puaro Agathos Christie trileryje klaidžioja koridoriais ieškodamas žudiko.

Dabar prabangiame traukinyje stengiamasi užkirsti kelią detektyvams, tačiau jei į kelionę pasiimsite kriminalinį romaną, netrukus pajusite, kaip aksomu apmuštas vagonas ir blausus apšvietimas pradeda skleisti paslaptingą atmosferą.

Garvežio traukiamas traukinys iki Brokeno

Jei trokštate kelionės, apipintos šiurpiomis legendomis, leiskitės vokiečių poeto Johano Volfgango Gėtės keliais į aukščiausią Šiaurės Vokietijos viršukalnę – Brokeno kalną. Garvežio traukiamu traukiniu galite pakilti į šlaitus, kuriuose Gėtė sukūrė sceną savo personažo Fausto velniškam įamžinimui.

300 dienų per metus rūko apgaubtame kalne vaidenasi „Brokeno šmėkla“ – nežemiškai atrodantis milžiniškos būtybės miražas, kuris susiformuoja per rūką nuo žemai nusileidusios saulės ir yra įkvėpęs daug vokiečių mitų bei folklorą.

Viaduku į Hogvartsą

Viena vaizdingiausių kelionių traukiniu virto dar didesne legenda, kai buvo įamžinta garsiuosiuose filmuose apie Harį Poterį. Pačiu tikriausiu, garvežio traukiamu „Hogvartso ekspresu“ galima leistis per atokius ir kalnuotus Škotijos kraštovaizdžius bei pravažiuoti Glenfinnano viaduku, kurį sudaro 21 arka.

Tai iš tikrųjų stebuklinga kelionė, tad laikykite špygas, kad nepasirodytų dementoriai.

Naktinė kelionė į Penzansą

Anglijos Kornvalio pakrantė apipinta šiurpiais pasakojimais apie sudužusius laivus ir kontrabandininkus. Atėjus tamsai, naktiniu miegamuoju traukiniu „Night Riviera“ iš Londono Padingtono traukinių stoties galite leistis į Penzansą – istorinį uostamiestį vakarų Kornvalyje.

Po nakties, kai sapnuosite plaukus šiaušiančias jūreivių istorijas, galėsite pakeliauti kontrabandininkų takais, pasinerti į piratų legendas ir pasišildyti gėrimais senovinėse uostamiesčio užeigose.

Vienpusis bilietas į Pragarą

Šioje kelionėje neišvysite velnių ar ugnies katilų, bet jei mėgstate linksmus vietovardžius, ši kelionė kaip tik jums.

Šokite į traukinį, kuris veža į atokią Norvegijos gyvenvietę Hell (liet. pragaras) – jos norvegiškas pavadinimas angliškai reiškia pragarą – ir pasidarykite asmenukę su Helovino stoties iškaba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją