Kodėl gi būtent ši šalis turėtų atitikti keliamus kriterijus? Iš karto pasakysime, kad Italijoje veikia gerai išplėtotas geležinkelių tinklas. Kad taip yra, liudija skaičiai: bendras per Italiją einančių bėgių linijų ilgis – net 25 tūkst. kilometrų.

Dėl įspūdingos infrastruktūros kelionės gali būti draugiškesnės ir gamtai, ir piniginei, be to, pavyks susidaryti kiek netipinį maršrutą, rašo euronews.com.

Nors kai kurie skrydžiai šalies viduje tebevykdomi, Italijos geležinkeliams patobulėjus, finansinių bėdų ištiktai lyderiaujančiai oro bendrovei „Alitalia“ jau nepavyko atsitiesti, todėl praeitą spalį ji užsidarė.

„Net trečdaliui iš 150-ies populiariausių trumpojo nuotolio skrydžių Europos viduje, kaip alternatyvą, pavyktų surasti kelionę traukiniu, kurios trukmė nesiekia šešių valandų“, – teigiama vienoje „Greenpeace“ pateiktoje „TransEuropa“ ataskaitoje.

Tiktai atrodo, kad šešetas valandų traukinyje – tikrų tikriausia nuobodybė. Bet pagalvokite apie privalumus – pro langą ramiai slenkantį kraštovaizdį, nepriekaištingą patogumą, galimybę išvengti streso, paprastai patiriamo atsidūrus prie saugumo patikros punkto oro uoste. O kur dar mažesnė našta mūsų planetai ir jūsų asmeniniam biudžetui?

Kokį maršrutą pasirinkti keliaujant po Italiją

Labai tikėtina, kad kelionės geležinkeliu idėja jau krito jums į širdį, bet šalyje, tokioje kaip Italija, kurios kiekvienas miestas – atostogautojo svajonė, ne taip jau lengva apsispręsti, kur pradėti.

Šį tą pasufleruoti gali toliau pateiktas 14-os dienų kelionės po Italiją vadovas – jį būtinai turėtumėte peržvelgti.

Milanas – ūžiantis didmiestis Italijos šiaurėje

Lankymosi trukmė – 2 dienos.

Milanas – tai miestas Italijos šiaurėje; Lombardijos srities centras. Jį tikrai galite rinktis kaip pradinį ekskursijos po Italiją tašką. Prie pat miesto veikia trys oro uostai (Linatės, Malpensos ir Bergamo), tačiau atvykstančius iš įvairiausių Europos vietų svetingai pasitinka ir Milano centrinė traukinių stotis (it. Milan Centrale).

Nuvykus į Milaną tiesiog privaloma apžiūrėti Milano katedrą, garsiąją Leonardo da Vinci freską „Paskutinė vakarienė“, papietauti Navigli rajone ir vakarą paskirti operai.

Venecija – Italijos miestas ant vandens

Lankymosi trukmė – 2 dienos.

Vykdami iš Milano pasirinkite rytų kryptį, nes šiaurės rytuose – Venecija. Minėtina, kad mieste įvestas mokestis turistams: tai viena iš priemonių, kurios buvo imtasi siekiant pažaboti galingus poilsiautojų srautus.

Bet šįkart pasistenkite aplenkti keliautojų numindžiotus takus ir apžiūrėkite Murano ir Burano salas.

Kaip nuvykti. Centrinėje Milano stotyje įsėskite į traukinį, vykstantį į Venecijos Šv. Liucijos stotį (it. Stazione di Venezia Santa Lucia). Greituoju traukinių į ją pavyks nukakti per pustrečios valandos, o kelionė nekainuos nė 20 eurų.

 Venecija

Bolonija: gardžių padažų ir dangų remiančių bokštų miestas

Lankymosi trukmė – 2 dienos.

Tolesnė stotelė – Bolonija, miestas Italijos šiaurėje, Šiaurės Apeninų šiaurės rytinėje papėdėje; Emilijos-Romanijos srities centras.

Šis miestas – tai ištisa raudonų, oranžinių ir rudų portikų kolekcija. Būtinai aplankykite bokštus dvynius (it. Le due torri), į kuriuos užkopus prieš akis atsivers kvapą užimanti panorama.

Kaip nuvykti. Iš Venecijos Šv. Liucijos stoties išvykstantis tiesioginis traukinys Bolonijos centrinę stotį (it. Bologna Centrale) pasiekia per 2 val. 10 min., o jo bilietas kainuoja 13,15 euro.

Florencija – miestas, kuriame susilieja menas ir architektūra

Lankymosi trukmė – 2 dienos.

Pasigėrėję Bolonija vykite į Florenciją – miestą Italijos vidurinėje dalyje, abipus Arno upės; Toskanos srities ir Florencijos provincijos bei arkivyskupijos centrą.

Jokiu būdu nepraleiskite progos aplankyti Švč. Mergelės Marijos Gėlių katedros (it. Cattedrale di Santa Maria del Fiore), pereiti senuoju Ponte Vecchio tiltu ir apžiūrėti Uffizi (Uficių) galerijos.

Kaip nuvykti. 37 minučių trukmės kelionė greituoju traukiniu iš Bolonijos centrinės stoties iki Firenze S. M. Novella – traukinių stoties Florencijoje – kainuos 17,10 euro. Lėtesnė alternatyva atsieitų 9,45 euro.

 Florencija

Roma – aidų, svajonių ir ilgesio miestas

Lankymosi trukmė – 3 dienos.

Italijos sostinėje Romoje derėtų pabuvoti kiek ilgiau, taigi, šio miesto apžiūrėjimui skirkite 3 dienas.

Dėmesio vertų objektų čia iš tiesų apstu. Tai Koliziejus, Trevi fontanas, Šv. Siksto koplyčia ir begalė kitų šedevrų.

Kaip nuvykti. Kelionė traukiniu iš Firenze S. M. Novella Florencijoje iki Roma Termini Romoje trunka 90 minučių ir kainuoja 27,90 euro.

Italija, Roma

Neapolis – nerimastinga Kampanijos širdis

Lankymosi trukmė – 1 diena.

Atsisveikinę su Roma ir vykdami pietų kryptimi privažiuosite Neapolį – Kamapnijos srities centrą.

Jei jau šiek tiek pavargote nuo traukinių, apžiūrėkite Neapolio uostus ir pilis, tačiau jei kyla noras leistis į ekskursiją, nuvykite prie Vezuvijaus, Pompėjos ir Herkulanėjo griuvėsių.

Kaip nuvykti. Iš Roma Termini Neapolio centrinę stotį traukiniu pasieksite per 2 valandas. Kelionė kainuos 14,90 euro.

Baris – bazilika ir paplūdimiais garsėjantis miestas

Lankymosi trukmė – 2 dienos.

Šį kartą nusiteikite įveikti kiek ilgesnę atkarpą ir apsilankyti Apulijos regione. Čia neteks stumdytis miniose, užtat galėsite pasimėgauti fantastišku maistu ir įstabiais istoriniais paminklais.

Jei norisi pasijusti tarsi pasakoje, nuvykite į gretimus Alberobelo ir Polinjano a Marė miestus.

Kaip nuvykti. Šįkart keliaukite ne traukiniu, o autobusu. Kelionė iš Neapolio (Metropark Centrale stoties) iki Bario centrinės stoties truks 3 valandas ir kainuos 10 eurų.

Kiek teks išleisti už 14 dienų viešnagę Italijoje?

14 dienų važinėdami traukiniais nuo vieno garsaus Italijos objekto iki kito teišleisite 95,40 euro.

Keletas patarimų

Prieš įsigyjant bilietus, derėtų prisiminti keletą niuansų. Pavyzdžiui, „Eurail“ ir „Trenitalia“ siūlo naudotis traukinių pasais. Nors ir atrodo, kad tai ekonomiškai efektyvus sprendimas, iš tikro yra atvirkščiai: už kelionę pirmiau aprašytu maršrutu tektų išleisti 200 eurų.

Kur kas pigiau bilietus rezervuoti po vieną ir rinktis standartinius, ypač pigius variantus. Tai galima padaryti „Trenitalia“ internetinėje svetainėje. Traukinių bilietus galima rezervuoti likus kelioms savaitėms, kelioms dienoms ir netgi kelioms valandos iki kelionės.

Privalote suprasti, kad bilietų kartais nelieka, todėl pasirūpinkite jais nedelsdami.

Taip pat nepamirškite, kad bilietus prieš lipant į traukinį reikia pažymėti. Tam skirtų aparatų pavyks pamatyti bilietų pardavimo salėse ir platformose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)