Porkerolio sala, Prancūzija

Žydrasis krantas atrodo pernelyg triukšmingas? Apsilankykite ramiajame Porkerolyje – vienoje iš Hjero salyno salų, į kurią iš Hjero miesto žemyninėje Prancūzijoje galima persikelti keltu. Šioje itin miškingoje saloje draudžiama važinėti automobiliais, todėl vienintelis būdas keliauti po salą – pėsčiomis arba dviračiu, o vienintelis garsas – kvapnių pušų spyglių spragsėjimas po jūsų pėdomis ar dviračio ratais. Geriausius paplūdimius, pavyzdžiui, Plage d`Argent, rasite šiaurinėje pakrantėje. Sezono metu juose būna gana daug žmonių, bet kai išvyksta dieniniai keliautojai, čia vėl įsivyrauja ramybė. Pernakvoti galima pačioje miestelio širdyje įsikūrusiame viešbutyje „Hotel Residence Les Medes“, kuris siūlo kambarius ir apartamentus. Kainos juose prasideda nuo 160 eurų už naktį.

Tabarkos sala, Ispanija

Tabarkos sala, Ispanija

Kosta Blankoje sunku rasti ramybę, todėl keliaukite į Tabarką, esančią už 35 km nuo Alikantės – šioje saloje vanduo toks skaidrus, kad ji buvo paskelbta pirmuoju šalies jūrų rezervatu. Šį rojų be automobilių pasieksite keltu, kuris iki salos plaukia 50 minučių. Kelias dienas Tabarkoje praleiskite nardydami, valgydami žuvies patiekalus vienoje iš paplūdimio kavinių, paskui pasivaikščiokite aplink gynybines sienas, juosiančias miestelį. Viešbutyje „Isla Tabarca“ nakvynė su pusryčiais kainuoja nuo 90 eurų.

Bozdžaados sala, Turkija

Bozdžaados sala, Turkija

Turkišku ir graikišku paveldu turtinga Bozdžaada, esanti prie vakarinių Turkijos krantų, yra ta vieta, į kurią Stambulo gyventojai bėga nuo vasaros karščių. Būtent iš šios salos paplūdimių achajiečiai nuleido laivus, kuriais buvo atgabentas Trojos arklys. Šiandien graikų ir turkų kultūros harmoningai klesti kartu, o stačiatikių bažnyčios stovi šalia mečečių. Saloje, kurią galima pasiekti keltu iš Čanakalės uosto, galima rasti į paplūdimius žvelgiančių tavernų, vynuogynais apaugusių teritorijų ir gyvybingą uostamiestį. Ant kalvos įsikūręs ir virš pilies stūkstantis viešbutis „Ela Tenedos Hotel“ siūlo kambarius su vaizdu į jūrą. Nakvynė su pusryčiais čia kainuoja nuo 44 eurų.

Grasiozos sala, Kanarų salos

Grasiozos sala, Kanarų salos

Už kelių kilometrų į šiaurę nuo Lansarotės esančioje mažytėje Grasiozos saloje galima išvysti visiškai kitokį Kanarų salos vaizdą: čia nėra automobilių, triukšmo ir minios žmonių. Čia rasite idilišką jūrų rezervatą su smėlio takeliais, ramiais restoranais, laukinėmis smėlio kopomis ir romiais paplūdimiais. Keliaukite po salą pėsčiomis arba išsinuomokite dviratį Kaleta de Sebo gyvenvietėje. Dienomis stebėkite žvejus, taisančius tinklus Lachoje, arba išsimaudykite smaragdiniuose Končaso vandenyse salos šiaurėje. Viešbutyje „Evita Beach Apartamentos“, kurį galite pasiekti pėsčiomis nuo Kaletos, galite užsisakyti apartamentus su vaizdu į jūrą. Nakvynės kainos prasideda nuo 222 eurų už naktį.

Siro sala, Graikija

Siro sala, Graikija

Pamirškite blizgantį Mikoną ir per 30 minučių greituoju keltu persikelkite į Sirą, kur rasite tobulą gyvumo ir provincijos ramybės derinį. Siro sostinėje Ermupolyje tvyro gana daug šurmulio, bet turistų jame beveik nėra. Nuo salos krantų eilėmis kyla neoklasicistiniai namai, o graikai tavernose mėgaujasi ilgais pietumis. Salos kraštovaizdis yra gana įvairus – nuo laukinių centrinių rajonų, nusėtų alyvmedžių giraitėmis bei vaismedžių sodais, iki tuščių ir ramių paplūdimių, iš kurių daugelį galima pasiekti tik laivais. Naujajame ekologiškame meno viešbutyje „Aristide“ įrengti devyni stilingi kambariai ir nuolatinės menininkų rezidencijos. Nakvynės su pusryčiais ir pervežimu kainos prasideda nuo 236 eurų.

Kabreros sala, Ispanija

Kabreros sala, Ispanija

Mažytė Kabrera, esanti už beveik 10 km į pietus nuo Maljorkos, pasižymi marga praeitimi – jos istorija susijusi tiek su berberų piratais, tiek su ispanų kareiviais, tiek su prancūzų karo belaisviais. Tačiau šiandien čia viešpatauja gamta: šiame nacionaliniame parke prieglobstį yra radę Kaspijos kirai, kormoranai ir driežai. Šioje saloje laukinės gamtos stebėjimą geriausia derinti su maudynėmis tuščiose įlankose. Užsiropškite į Viduramžių pilį ant kalno viršūnės, pavakarieniaukite Es Porte esančioje Kabreros kantinoje, o jei domina pigi nakvynė, apsistokite šios salos hostelyje. Čia yra 12 dviviečių kambarių, kuriuose nakvynė kainuoja nuo 46 eurų. Laivai į Kabrerą išplaukia iš Colonia de Sant Jordi Maljorkoje.

Lastovo sala, Kroatija

Lastovo sala, Kroatija

Galbūt į Lastovo salą iš Splito keltu teks plaukti keturias su puse valandos, tačiau ši kresna Kroatijos sala taip skiriasi nuo savo turistinės sesės, kad džiaugsitės, jog buvote tokie kantrūs. Laiką praleiskite vaikštinėdami pušynais, grožėdamiesi venecijietiško stiliaus namais, apžiūrėdami 38 bažnyčias ar maudydamiesi skaidriuose Skrivena Luka įlankos vandenyse. Saloje įsikūręs tik vienas viešbutis taikliu pavadinimu „Solitudo“. Jo restorane priešais jūrą gaminami gardūs Dalmatijos stiliaus omarai. Nakvynės su pusryčiais kainos prasideda nuo 66 eurų.

Tino sala, Graikija

Tino sala, Graikija

Vos už 15 minučių kelionės keltu nuo Mikono galima pasiekti Tiną – nepelnytai primirštą Kikladų salą, kurios derlingose žemumose stūkso vėjo malūnai ir venecijietiško stiliaus balandinės, įsikūrę jaukūs kaimeliai ir paplūdimiai be turistų. Į Tiną nuolat plūsta piligrimai, norintys pagerbti gydymo galių turinčią ikoną Dievo Motinos (Panagia Evangelistria) bažnyčioje ir būtent šie maldos namai apsaugojo salą nuo pernelyg didelio užstatymo. Saloje galima išvysti gražių, mieguistų kaimelių, pavyzdžiui, Kardiani ir Volax, bet yra ir gyvesnių vietovių, pavyzdžiui, tavernos ir amatininkų parduotuvės Pirge. Viešbutyje „Agali Bay Hotel“ nakvynė su pusryčiais kainuoja nuo 80 eurų, įskaitant nemokamą pervežimą iš uosto.

Baso sala, Prancūzija

Baso sala, Prancūzija

Paryžiečiai dievina Rė salą, tačiau Atlanto vandenyno pakrantėje yra dar viena sala, kuri yra pigesnė, ne tokia pretenzinga, tačiau ne mažiau žavinga. Vos už 10 minučių kelio nuo Roskofo esanti Baso sala, kurios skersmuo nuo rytų iki vakarų siekia vos 3 km, yra rami ir tobulai tinkanti šeimoms. Uoste išsinuomokite dviračius ir pasukite baltų Greve Blanche smėlynų link. Vėliau 198 laipteliais pakilkite prie salos švyturio, nuo kurio atsiveria panoraminiai pakrančių vaizdai. Baso žirgyne (Ecuries de Batz) įsikūręs vandens sporto centras, be to, čia galima pajodinėti poniais. Prie uosto įsikūrusiame viešbutyje „Les Herbes Folles“ yra kambarių su vaizdu į jūrą. Nakvynės tik dviviečiuose numeriuose kaina prasideda nuo 74 eurų.

Filikudžio sala, Sicilija

Filikudžio sala, Sicilija

Sicilijos Taorminos miestui būdingas senų laikų žavesys, tačiau jis gali būti perpildytas turistų, tad kodėl vietoj to nenuvykus į mažytę Filikudžio salą, priklausančią Eolijos saloms? Čia galima pasivaikščioti senoviniais mulų takais, o norintys energingesnio žygio gali įkopti į šios salos ugnikalnio Fossa Felci viršų. Pasimėgaukite picomis tratorijoje „Da Nino“, iš kurios atsiveria vaizdas į jūrą. Ji taip pat siūlo paprastus kambarius, puikiai tinkančius nakvynei. Tiesioginė kelionė keltu iš Milaco miesto Sicilijos šiaurėje trunka 2 valandas ir 20 minučių. „Da Nino“ kambarių su vaizdu į jūrą ir balkonais kainos prasideda nuo 48 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)