Visgi nepaisant galimybių dar šiek tiek paišlaidauti, atminkite: kai ko tikrai nereikia pirkti oro uoste. Tuoj sužinosite, ko būtent.

Turint galybę laisvo laiko, jau po saugumo patikros gali kilti sunkiai nugalimas noras pavaikštinėti po parduotuves, veikiančias oro uoste. Vis dėlto prisiminkite, jog kainos čia itin išpūstos, tad būkite protingi ir šių daiktų jokiu būdu nepirkite, įspėja „Apartment Therapy“ publikacijos autorė.

Vanduo

Nors skysčių kiekis griežtai ribojamas (skystis turi būti supilstytas į ne didesnius kaip 100 ml talpos buteliukus), gerti ir norisi, ir reikia. Štai čia labai pravers gertuvė. Jei ją turėsite, kas kartą skrisdami jūs sutaupysite po maždaug 4 eurus, teigia patyrusi keliautoja Emily Concannon.

„Gertuvę galima laisvai prasinešti pro saugumo patikros punktą ir vėliau ją prisipildyti vandeniu“, – sako ji.

Dar vienas tokio sprendimo pranašumas tas, kad gertuvių naudojimas – tai indėlis į plastiko atliekų mažinimą.

Kelioninės pagalvės ir apklotai

Oro uosto parduotuvėje siūloma kelioninė pagalvė, į kurią jau įsistebeilijote, yra ne tik brangesnė už parduodamas kitur, bet ir ne tokia higieniškai, kaip galbūt galvojate.

„Žmonės tokius daiktus čiupinėja, visaip tikrina, ar jie patogūs“, – perspėja aistringas keliautojas Jeremy Fosteris.

Taigi, oro uoste verčiau nepirkite daiktų, kuriuos turėsite glausti prie galvos. Jeigu rastumėte už tikrai patrauklią kainą parduodamą pagalvę arba apklotą, jį įsigiję, pirmiausia parsineškite namo, išskalbkite ir tik tada naudokite.

„Wi-Fi“

Laimei, daugelyje oro uostų veikia nemokamas (bet dažnai ir nepatikimas) internetas. Gal manote, kad įsigiję „Wi-Fi“ prieigos tašką būsite apsirūpinę stabilesniu ryšiu? Deja, nebūtinai. Kelionėms skirtą tinklaraštį vedanti Bianca Hodge siūlo dėmesio vertą alternatyvą, apdrausiančią nuo pinigų švaistymo ir laiko gaišimo prie lėto interneto.

„Vargu, ar pernelyg užsibūsite oro uoste, todėl kaip interneto tašką tikrai galite naudoti mobilųjį telefoną“, – pataria ji.

Tiems, kurie keliauja ganėtinai dažnai, B. Hodge rekomenduoja įsigyti nešiojamąjį interneto tašką. Tai, anot jos, puiki investicija.

Belaidės ausinės

Ar ne tiesa, kad labiausiai susinervinti tenka suvokus, kad pamiršote belaides ausines? Deja, jeigu šis daiktas bus paskutinės akimirkos pirkinys ir dar įsigytas oro uoste, gerokai permokėsite. Todėl atminkite: jei skrisdami norėsite žiūrėti filmą, orlaivio salono įgula veikiausiai galės pasiūlyti nemokamas ausines.

„Dažniausiai orlaiviuose veikiančioms sistemoms vis tiek būtinos laidinės ausinės“, – sako prisiekusi kelionių mėgėja Jessica Schmit. – Daugelis oro bendrovių yra apsirūpinusios tokiomis ausinėmis ir gali pasiūlyti keleiviams jomis pasinaudoti.“

Deja, jūsų asmeniniam kompiuteriui arba telefonui tinkamų ausinių lėktuve gali ir nebūti.

Maistas ir gėrimai

Oro uoste parduodami užkandžiai gali būti ganėtinai brangūs. Pavyzdžiui, už dubenėlį humuso su užkandžiais ir du gėrimus oro uosto restorane gali tekti pakloti net 50 eurų. Aišku, išalkus būtina pavalgyti, tačiau reikėtų tai iš anksto numatyti.

„Daugelis nė nežino, kad pro patikros punktą galima įsinešti savo maistą“, – sako E. Concannon ir priduria, jog pati visada turi užkandžių ir sumuštinių, todėl jai netenka nei švaistyti pinigų, nei gaišti eilėse.

Tačiau atminkite, kad keliaujant tarptautiniais reisais negalima turėti vaisių.

Užsienio valiuta

Kitos šalies oro uostas jus pasitiks begale valiutos keityklų. Nors ir atrodo, kad išsikeisti pinigus iš karto labai patogu, verčiau to nedarykite, nebent valiutos jums reikėtų tuojau pat. B. Hodge prisipažįsta, kaip prašovė pasinaudodama oro uoste veikiančios valiutos keityklos paslaugomis. Reikalas tas, jog šios keityklos nesiūlo palankiausio kurso.

„Atvykę į užsienį tikrai rasite begalę vietų, kur galima išsikeisti pinigus palankesniu kursu nei oro uosto keityklose“, – sako ji.

Taip pat nepamirškite, kad galite kreiptis į savo banką ir pasiteirauti, ar, naudodamiesi debeto arba kredito kortele, vietos valiutos galėsite pasiimti iš bankomato ir ar tokia operacija neapmokestinama papildomai.

Suvenyrai

Kaip ir už kone viską, kas siūloma oro uostuose, už suvenyrus – puodelius, marškinėlius, magnetukus ir kt. su šalies, kurioje viešite, simbolika – taip pat teks sumokėti kiek daugiau negu kitur. Jei iš tiesų norisi įsigyti kokį nors kelionę primenantį daiktą, pasistenkite tai padaryti iki atvyksite į oro uostą.

Minėtina ir tai, kad, perkant suvenyrus kitur, gali pavykti įsigyti ką nors išties unikalaus bei įdomaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją