Pirmiausia stiuardesė perspėjo apie vandenį iš čiaupo – jo gerti šiukštu negalima. Ji taip pat patarė, jei tik įmanoma, susilaikyti nuo bet kokio orlaiviuose siūlomo maisto, rašo express.co.uk.

Daugelis oro vežėjų, o ypač organizuojantys pigius skrydžius, lėktuve siūlomą vandenį apmokestina už buteliuką prašydami sumokėti kiek daugiau nei 2 eurus.

Kai kuriems keleiviams gali ateiti į galvą mintis patiems prisipilti vandens ir taip sutaupyti pinigų, tačiau C. Bedding griežtai nurodo taip nedaryti.

„Ir tiems, kurie skraido gana dažnai, ir tiems, kurie tik pirmąkart įsėdo į lėktuvą, privalau pasakyti, kad vandens iš čiaupo orlaivio tualete gerti negalima, – tvirtino stiuardesė. – Kaip rodo daugybė tyrimų, tas vanduo nėra švarus. Veikiausiai teko matyti jį gerti draudžiantį užrašą, nes daugelyje orlaivių toks yra.

Gal manote, jog toks draudimas – tai būdas priversti jus pirkti vandenį? Turite patikėti: jis skirtas tam, kad jus apsaugotų nuo bet kokių sveikatos sutrikimų.“

Stiuardesė prisipažino, kad pati skrydžio metu noriai renkasi pomidorų sultis. Lėktuvui pakilus į orą, dėl sumažėjusio slėgio ir padidėjusio sausumo pakinta skonio receptorių jautrumas, todėl maisto skonis atrodo mažiau intensyvus, bet pomidorų sultys turi umamio skonį, kuris puikiai juntamas ir skrendant. C. Bedding sako, kad lėktuve pomidorų sultys atrodo daug skanesnės nei kur nors kitur.

Maistas lėktuve

Keleivių salono įgulos darbuotoja patarė susilaikyti nuo visų lėktuve siūlomų maisto produktų, nes juose daug druskos – tikrai daugiau nei užkandžiuose, kuriais prekiaujama maisto parduotuvėse.

„Reikalas tas, kad lėktuvui skrendant žmogaus skonio pojūtis susilpnėja net 30 proc., todėl maistą oro bendrovėms ruošiančios įmonės druskos naudoja daugiau nei yra įprasta, kitaip lėktuve siūlomas maistas keleiviams atrodytų per prėskas“, – aiškino C. Bedding.

Stiuardesė rekomendavo susilaikyti nuo sumuštinių su kumpiu ir sūriu. Tenka pripažinti, kad būtent toks maistas yra populiariausias, tačiau būtų kur kas geriau, jei rinktumėtės salotas.

„Galėtumėte rinktis daržovių arba vaisių salotas. Taip pat patarčiau gerti kuo daugiau vandens – prieš skrydį, skrydžio metu ir lėktuvui nusileidus“, – teigė C. Bedding.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją