Laikas

Jeigu jums nėra svarbu, kada išskristi, tuomet geriau rinkitės rytinius reisus. Mokslininkų atlikti tyrimai rodo, kad tokiu paros metu žmogus lengviau pakelia turbulenciją. Šis patarimas turėtų būti itin vertingas tiems, kurie prieš skrydį jaučia baimę. Be to, rytais mažesnė skrydžio atidėjimo tikimybė.

Vieta prie lango

Daugelis keleivių pageidauja sėdėti prie lango, tačiau ne visada tai yra geriausia vieta. Už iliuminatoriaus temperatūra gali siekti iki minus 60 laipsnių, lėktuvo korpusas atvėsta, todėl keleivį gali pradėti krėsti šaltis. Ypač nemalonus šis „siurprizas“ vasaros metu, kai žmogus lengvai apsirengęs. Todėl jeigu norite stebėti skrydį pro langą, vertėtų pasiimti su savimi kažką šiltesnio apsirengti.

Karšti gėrimai

Kava ar arbata gali labai nuvilti, mat daugelis patikrinimų tik įrodo, kad vandens kokybė lėktuve itin prasta. Kai kuriais atvejais čia netgi buvo aptikta žarninės lazdelės bakterijų ir net stafilokokų. Todėl verčiau rinkitės sultis ar vandenį buteliuose.

Aptarnavimas

Netgi skrydžių palydovai pripažįsta, kad kokybiškiausio aptarnavimo sulaukia tie, kurie sėdi galinėse sėdynėse. Jiems tenka daugiau dėmesio, nes ten paprasčiau nunešti dar vieną porciją pietų ar gėrimą, neatkreipiant kitų keleivių dėmesio. Be to, lėktuvuose toli gražu ne visada yra pakankamai pagalvių ar ausinių, o gauna juos pirmiausia tie, kurie nusipirko bilietus lėktuvo gale.

Atlenkiami staliukai

Jais naudojasi beveik visi: ant jų valgoma, jie liečiami purvinomis rankomis, ant jų paliekamos šiukšlės. Kai kurios mamytės netgi įsigudrina ant jų pakeisti kūdikio sauskelnes, tik kad stiuardesės toli gražu ne visada prieš naują reisą tuos atlenkiamus staliukus nuvalo. Todėl gerai būtų antibakterinėmis servetėlėmis gerai juos nuvalyti, taip pat ant stalo nepalikti atidaryto maisto.

Specialus valgiaraštis

Ilgų skrydžių metu keleiviai turi galimybę mėgautis valgiaraščio įvairove, o štai patyrę keleiviai ragina rinktis patiekalus būtent iš specialaus meniu. Paprastai tokie patiekalai kelis kartus geresni ir skanesni.

Vaikai

Jeigu šalia sėdi mažas vaikas, skrydis gali tapti tikru iššūkiu tiems, kurie negali pakęsti triukšmo. Jeigu norite sumažinti tikimybę sėdėti šalia vaikų, geriau nesirinkite vietų netoli įėjimų į įvairius orlaivio skyrius. Šalia tokių pertvarų, kaip manoma, yra patogiausios ir saugiausios vietos vaikiškoms lovelėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)