Į Gibraltarą galima nukeliauti keliais skirtingais būdais: pėsčiomis, dviračiu, automobiliu arba autobusu.

Iš karto prie sienos pirmoji įstaiga, jeigu galima taip pavadinti, yra tarptautinis Gibraltaro oro uostas – čia kyla ir leidžiasi lėktuvai. Jis yra nedidelis, paprastas. Ekrane matosi, kad visi lėktuvai skrenda į Didžiąją Britaniją.

Visgi įdomiausia šito oro uosto dalis – ant pakilimo ir nusileidimo tako gali vaikščioti žmonės bei važinėti automobiliai. Tikra gibraltariška patirtis – pagrindinė miesto gatvė ką tik buvo uždaryta – negalima eiti toliau į miestą, nes ši gatvė kertasi su oro uosto pakilimo bei nusileidimo taku. Dabar kaip tik ruošiasi kilti lėktuvas.

Gibraltaro oro uostas

Abiejose gatvės pusėse žmonės yra sustabdyti tam, kad lėktuvas galėtų pakilti. Tai yra puiki vieta stebėti lėktuvus tiems, kuriems patinka aviacija.

Viskas vyksta labai greitai ir tiksliai – tiesiog sekundžių tikslumu. Gatvė uždaroma kelioms minutėms – kartais per valandą tą tenka daryti kelis kartus.

Lėktuvui pakilus, galima eiti per gatvę. Itin keistas reikalas, niekur nesu ko nors panašaus patyręs. Tuoj atsidursime ant pakilimo ir nusileidimo tako, kur prieš minutę pakilo lėktuvas.

Labai smagi atrakcija, kurią rekomenduoju išbandyti visiems. Atvykdami į Gibraltarą, pasitikrinkite, kada kils lėktuvai, kad bent vieną pamatytumėte. Smagus nemokamas reikalas, įsiminsiantis ilgam.

Visus įspūdžius iš Gibraltaro žiūrėkite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)