Bendravau su įvairių kelionių agentūrų agentais, vadovais, kalbėjome, ar jaučiasi, kad daugėja, o galbūt kaip tik mažėja lietuvių – jie sako, jog kainos auga, o lietuvių daugėja. Lietuviai pinigų turi ir į Turkiją keliauja. Įdomu tai, kad liepos mėnesį kai kurie lėktuvų reisai jau pilnai užpildyti – tai yra populiariausias mėnuo, kai mūsų šalies atostogautojai keliauja į Turkijos kurortus.

Gerai paieškojus, kelionių į Turkiją galima rasti labai nebrangių. Nepatingėjau pažiūrėti kelionių agentūrų pasiūlymų – radau savaitės trukmės kelionių paketų, kurių kaina džiugina: pavyzdžiui, į Kemerą žmonės gali atvykti už 219 eurų. Į šią kainą įskaičiuoti skrydžiai pirmyn ir atgal, viešbutis, pusryčiai.

Apie atostogas Turkijoje kalbuosi su čia gyvenančia lietuve, kelionių versle dirbančia ponia Irena. Su ja apžvelgiame situaciją dėl rusų Turkijos kurortuose, kurių visuomet būdavo labai daug, bet šie bei praeiti metai išsiskyrė – rusų yra ypatingai daug ir tiek daug aš dar nemačiau. Patys rusai aiškina, kad čia važiuoja todėl, nes jiems užsidarė Europos kurortai.

„Rusų tikrai yra daugiau, ypač po prasidėjusių neramumų. Padaugėjo ir tokių, kurie nori čia gyventi“, – sako Irena.

Kemeras

Rusai ne tik čia važiuoja atostogauti, bet ir ieško įsigyti būsto arba išsinuomoti ilgesniam laikui, kad galėtų pasilikti. Dėl šios priežasties neretai jiems yra keliamos kainos.

„Pavyzdžiui, kaina buvo pakelta iki 1,5 tūkst. eurų mėnesiui už butą, kai anksčiau kainuodavo 600–700 eurų, – aiškina Irena. – Kemeras apskritai yra kraštas, kuriame rusų galbūt daugiausia. Jiems labai patinka čia.“

Tiesa, pasirodo, lietuviai atostogaudami nori išvengti ne tik rusų – būna ir tokių, kurie prašo rasti viešbutį, kuriame nebūtų lietuvių. O tai yra neįmanoma, nes lietuvių niekas neriboja. Jeigu per vieną agentūrą lietuviai neatvyko, juos atvežti galėjo kita – nėra nė vieno viešbučio, kuris draustų atvykti mūsų tautiečiams. Visgi kurortuose tikrai yra viešbučių, kurie oficialiai uždraudę atvykti rusams.

„Buvo keli konflikto atvejai Alanijoje. Visgi, nors yra daug rusų, kažkaip visi pasiskirsto, niekas nekreipia dėmesio. Žmonės atostogauja, jiems nesvarbu, ar šalia rusas, ar lietuvis, ar dar kažkas“, – tikina Irena.

Visus Orijaus įspūdžius iš Turkijos kurorto žiūrėkite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)