Didžiausia Graikijos sala Kreta neabejotinai yra tarp mėgstamiausių lietuvių atostogų krypčių. Kai kuriomis savaitės dienomis iš mūsų šalies ten skrenda net po kelis lėktuvus ir jie visi perpildyti. Metai bėga, o Kretos populiarumas nė kiek nemažėja. Atvirkščiai, daug keliautojų nori ten sugrįžti dar ir dar kartą. Tuo visiškai nesistebi kelionių žurnalistas Orijus Gasanovas, kuris Kretoje sutiko ne vieną pastovų šios salos lankytoją.

Kreta

Kartu su kelionių organizatoriumi „Novaturas“ Kretoje filmavęs naujas „Orijaus kelionių“ laidas žurnalistas pasistengė atskleisti įvairias šios salos puses. Pirmoje laidoje žiūrovai supažindinami su dviem didžiausias ir pagrindiniais miestais – sostine Heraklionu ir gražiausiu Kretos miestu vadinama Chanija. „Heraklionas yra daug gražesnis ir geresnis nei apie jį daugelis kalba. O labiausiai lietuviams patiks kainos – čia žymiai pigiau nei Lietuvoje“, – sako Orijus. Heraklioną laidoje jis lygina su kai kuriais Atėnų mikrorajonais. Chanijos mieste žurnalistas siūlo įsidėmėti Angelou gatvės pavadinimą – tai pati fotogeniškiausia ir jaukiausia šio miesto vieta, kurioje galima sutitki daug menininkų. „Štai, net kiemsargiai čia nuostabūs. Jie renka šiukšles ir dainuoja“, – laidos žiūrovams pasakoja žurnalistas.

Tačiau labiau už miestus atostogautojams Kretoje patinka paplūdimiai, kurių saloje yra virš 300. „Pačius gražiausius ir populiariausius nesunku rasti, apie juos rašo visi“, – sako Orijus, todėl laidos žiūrovams pristato vieną ypatingą, slaptą paplūdimį, kurį labai mėgsta patys vietiniai gyventojai, tačiau menkai žino turistai.

Kreta

„Slaptas paplūdimys reiškia, kad apie jį negalite pasakoti kitiems. Nereikia, kad jis taptų per daug populiarus“, – intriguoja žurnalistas. Seitan Limania paplūdimys – netoli Chanijos miesto, anot patyrusio keliautojo, – viena gražiausių vietų ne tik Kretoje, bet ir visoje Graikijoje. Iki jo reikia lipti nuo gana stataus kalno, tai nėra labai patogu, tačiau tikrai verta, nes tai, kas laukia apačioje – nė vieno nepalika abejingu. Po dešimties-penkiolikos minučių žygio žemyn atsidursite gražiausius žemės kampelius primenančioje pakrantėje. „Kažkas panašaus į Bahamus“, – laidos žiūrovams šią vietą pristato Orijus.

Nepaprasto grožio pakrantėje visus pasitinka vietiniai gyventojoi – kalnų ožkos ir ožiai, kurie drąsiai lenda prie žmonių ir kartu su jais maudosi. „Pasiimkite su savimi į paplūdimį ko nors užkąsti, tai padės lengviau susibendrauti su ožkelėmis, be to, galėsite pasidaryti įspūdingų nuotraukų“, – pataria Orijus.

Daugiau apie Kretos salą – žiūrėkite naujausioje „Orijaus kelionių“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)