Noriu jums parodyti, kur atostogauja turtingi ir žinomi žmonės. Vaikystėje, kai ilsėdavausi Palangoje su šeima, turėdavome tradiciją, ką būtina ten apeiti – metai iš metų keliaudavome prie tų pačių objektų. Vienas iš jų buvo legendinis viešbutis, priklausantis krepšinio legendai Arvydui Saboniui bei jo šeimai.

Eidavome pažiūrėti pro tvorą, ar tuo metu ten nevalgo Saboniai. Žvalgydavomės, o kai pamatydavome, būdavo didžiausia šventė. Dabar skamba juokingai, bet man, kaip vaikui, tai būdavo smagi atrakcija. Visgi, kai būnu Palangoje, vis dar nueinu prie to viešbučio. Liko iš vaikystės geras prisiminimas.

Šią istoriją papasakojau ne veltui. Esu Ispanijoje, o žinantys Sabonių šeimos istoriją, žino ir tai, kad jie turi labai daug sąsajų su šiuo kraštu. Jie čia gyvena, turi namus ir mano tikslas juos surasti.

„La Nogalera“ rajone gyvenantys lietuviai tik ir kalba, jog Saboniai čia turi namus. Mūsiškiai tuo labai didžiuojasi. Reikia pripažinti, kad miesteliui tai suteikia šiek tiek prestižo – juk tokio garsumo šeima nesirinktų eilinės vietos.

Labai gražus, ramus rajonėlis, atsiduodantis prabanga. Prie „Plaza de Cantabria“ turi būti jų namai – ieškome namų komplekso. Blogiausia, kad nėra kieno paklausti, aplink nėra pėsčiųjų.

Štai, radau – „Castillo san Luis“ – koks gražus baltas namas. Tai yra šita vieta. Prie durų niekur nėra Sabonių pavardės. Labai dailus kiemas, laiptinė aukščiausio lygio. Pirmas aukštas skirtas komercinėms patalpoms, bet viskas aptverta, todėl paprastai neįeisi. Dar vienas įėjimas – irgi užrakinta. Tik tiek turbūt ir išeis pamatyti.

Visur aukšta tvora bei didelis prabangių būstų kompleksas. Štai ir vieni gyventojai – tačiau paklausti, jie atsako, kad nepažįsta Sabonių.

Dabar turėsiu tradiciją – atvykęs į šį kurortą, visada aplankysiu šitą kompleksą. Jis, aišku, labai didelis. Bet yra vienas minusas – šalia nėra jūros. Parodysiu, kaip Sabonių šeima turėtų iki jos keliauti. Reikia eiti į apačią, kur pasieksime paplūdimį. Spėju, kad jie renkasi tą, kuris arčiausiai namų. Nužingsniuoti trunka 10 minučių, bet pakilti atgal bus ir sunkiau, ir ilgiau, nes namas stovi ant stataus kalno.

Štai ir pakrantė, kurioje galimai ilsisi mūsų garsenybės. Labai gražu, jauku čia. Šis paplūdimys man atrodo daug smagesnis nei pagrindinis miesto paplūdimys.

Daugiau įspūdžių iš saulėtojo Ispanijos kurorto galite pamatyti naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją