Maždaug 50 km nuo Malagos centro nutolęs Marbeljos kurortas vadinamas visos pakrantės deimantu – pačiu gražiausiu miesteliu iš visų. Jis yra pats populiariausias, labiausiai lankomas ir, svarbiausia, jis turi daugiausia gandų. Apie šį miestelį sklinda įvairiausios legendos: pradedant, kiek čia atostogauja įžymybių, baigiant, kiek jų perka namus ir slapta gyvena. Turtuolių namai stovi ne pačiame mieste, o prabangiose apylinkėse.

Prieš čia atvažiuodamas, kažkodėl įsivaizdavau, kad gyvenimas Marbeljoje verda pakrantėje – netoliese paplūdimio arba pačiame paplūdimyje. Vis dėlto, pasirodo, klydau. Visi gražūs bei idealūs dalykai turi ir savų minusų – Marbeljos minusas yra jos paplūdimiai. Pirmiausia, iš čia sklinda aitrus, nosį riečiantis kvapas. Antra, jie nepasižymi jaukumu. Centrinis miesto paplūdimys gana siauras, purvinas ir prigrūstas, nes, nepaisant visų minusų, turistai vis tiek čia plūsta.

Marbeljos miestas

Pavyzdžiui, pažiūrėkime į kavinių užkulisius – tai, ko nesimato nuo gatvės pusės. Teka smirdantis upelis, vamzdžiai, plastmasė – netgi primena Aziją tokie vaizdai. Paplūdimyje matome gultus, kiti žmonės atsineša savo rankšluosčius, kad galėtų atsigulti, kėdutes. Reikia pripažinti, kad ne pats gražiausias pliažas, kokį teko matyti.

Taip lengvai nepasidaviau ir pasivaikščiojau pakrante kiek toliau – nuėjau ten, kur pastatyta daugiau viešbučių. Pagalvojau, kad jie bus labiau susitvarkę savo pakrantę bei atrodys patraukliau.

Visgi ten, ką rodžiau anksčiau, buvo visai nieko. Atėjau į kitą miesto paplūdimį, kuris paskendęs žolėse, o jose daug musyčių. Baisiausia, kad čia labai aitrus kvapas. Jeigu esate tam jautrūs, gali pasidaryti bloga. Tikrai labai smirda. Įdomiausia, jog čia yra gultų ir žmonės vis tiek ilsisi tokioje vietoje.

Marbeljos miestas

Nematau nieko, kas maudytųsi, nes vanduo yra tiesiog juodas. Tai nėra ta vieta, kur norisi atostogauti. Košmaras. Nežinau, ar čia visada taip būna, bet šiandien yra baisu.

Visus įspūdžius iš šio kurorto žiūrėkite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją