Praėjusią savaitę buvo jau penktas kartas, kai iš Rusnės miestelio kilusi, bet jau 15 metų emigracijoje Hageno mieste Vokietijoje gyvenanti L. Szemeitat atostogavo Turkijoje. Metai iš metų moteris su savo vyru, taip pat lietuviu, vyksta į netoli Kemero kurorto esantį prabangų, penkių žvaigždučių viešbutį, kurį pamilo dėl itin didelės jo teritorijos, daugybės baseinų, barų ir restoranų.

Iki šiol visos atostogos būdavo kaip iš romantiško filmo – vien tik malonumai, be jokių priekaištų. Tačiau to, kas įvyko praėjusio pirmadienio naktį, moteris nepamirš niekada.

Turkijoje nukentėjusi Lina Szemeitat

Specialiame video interviu Lina pasakoja, kad tradiciškai po vakarienės su vyru prisėdo viename iš viešbučio barų, užsisakė gėrimų ir smagiai leido laiką.

„Kaip ir visi per atostogos – atsipalaidavome, neslėpsiu, tai buvo alkoholis, tačiau saikingas jo kiekis“, – sako moteris.

Istorija būtų niekuo neypatinga, jeigu ne staiga bare išdygusi jaunų rusių kompanija. Lina pamena, kad rusaitės panoro susipažinti su ja, stovėjo šalia, atsinešė įvairių gėrimų, daug ir mielai bendravo.

Turkijoje nukentėjusi Lina Szemeitat

Linos vyras nuėjo ilsėtis į kambarį, o ji liko su rusėmis bare, apie kažką šnekučiavosi. Dabar dėl to gailėsis visą likusį gyvenimą, nes kas vyko toliau, moteris neprisimena.

„Dingo atmintis, viskas išsitrynė. Buvo 23 valanda vakaro, tik tiek žinau. Viskas. Ligoninėje pabudau 9 valandą ryto kruvinais plaukais, su žaizda galvoje, su užtinusiomis, sumuštomis akimis“, – kraupiais išgyvenimais dalijasi ji.

Versiją, kad per daug išgėrė, emigrantė atmeta, nes tai ne jos būdui.

„Save aš žinau, visada apskaičiuoju, nedarau nesąmonių. Ir tokios patirties, kad prisigerčiau iki sąmonės netekimo, neturiu. Aš ne toks žmogus“, – tikina ji.

Turkijoje nukentėjusi Lina Szemeitat

Interviu apie kraupią atostogų naktį Lina atvirai dalijasi tuo, ką prisimena. Ir svarbiausia – perspėja visus „viskas įskaičiuota“ Turkijoje mėgstančius lietuvius – būti atsargiems ir nesilinksminti su nepažįstamais. Nes gali baigtis taip baisiai, kaip baigėsi jai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)