Viename iš tokių namų dirba kavinukė, kuri vadinasi „Cafe Onion Anguk“. Matau, kad ji tikrai yra labai populiari, nes stovi milžiniška eilė. Iš vietinių draugų iš karto gavau įspėjimą, jog ši vieta netinka skubantiems žmonėms, nes čia visada viskas trunka itin ilgai – daug ilgiau nei įprastai esame įpratę gerti kavą.

Laukdamas darau visus žinomus nervų raminimo pratimus, nes kitaip neįmanoma. Negaliu patikėti, kas čia vyksta – visi susirinko dėl puodelio kavos ir pyragaičio. Kavinių yra pilna, tiesiog šimtai, o jie visi laukia išgerti kavos būtent čia.

Didžiulio susidomėjimo sulaukianti kavinė Seule

Daug kas, pamatę lėtai slenkančią eilę, tikriausiai apsisuktų ir bėgtų kuo toliau, bet aš tarp laukiančiųjų padariau apklausą, ar ten tikrai taip gerai, kaip rašoma internete. Visi man kartojo tą patį – palaukti verta, nes bus įspūdinga.

Juokingiausia, kad į šią kavinę galima papulti ir visai be eilės – laisvai praeiti gali tie, kurie desertų bei kavos nori išsinešimui. Žmonių eilė laukia tik todėl, nes trokšta pasėdėti ypatingos kavinės viduje. Pagrindinė esmė iš tiesų ir yra pabūti tame tradiciniame korėjietiškame name, nes tokių desertų bei kavos galima gauti kitur, o tokio namo – ne.

Šios vietos šeimininkai ne veltui save vadina ne tiesiog eiline kavine, o kur kas rimčiau – kultūrine įstaiga. Čia dažnai vyksta renginiai, įvairūs pristatymai.

Kai pagaliau sulauki savo eilės, tuomet stoji į kitą eilę prie bandelių, kur dėl jų vyksta labai arši kova. Daugiausia dėmesio sulaukia firminis kepinys – kūgio formos vanilinė bandelė su itin daug cukraus pudros.

Visas procesas nuo pradžios iki pabaigos truko dvi valandas. Be galo išvargino, išerzino, bet pagaliau galiu pradėti savo tradicinius pusryčius korėjietiškoje kavinėje. Visgi kai sėdi viduje, nelabai gali pasakyti, kad čia kažkas tokio išskirtinio – iš išorės namas atrodo įdomiau.

Visa esmė – gražus padėklas su prisirinktomis bandelėmis, pro kurias tiesiog negali praeiti. Viena bandelė čia kainuoja apie 4–5 eurus. Tai nėra pigu, bet, kaip matote, tokios kainos čia nieko negąsdina.

Visus įspūdžius iš Seulo žiūrėkite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją