Paklausta, ar dažnai keliauja po Lietuvą, Karolina tikina, kad neretai tenka tą daryti, o štai praeitais metais net atostogavo Nidoje, ilsėjosi Utenoje, Palangoje.

„Mes turime daug gražių vietų“, – sako K. Toleikytė.

Orijus Gasanovas su Karolina Toleikyte tyrinėja Šilutę

Kalbėdama apie savo gimtąjį miestą, Karolina pasakoja, kad jame kone visas gyvenimas verda prie vandens – netoli yra Rusnė, teka upė Šyša. Gyventojams taip pat yra nemažai vietų, kur galima įsigyti naujų drabužių, apsikirpti ir, žinoma, pavalgyti.

Rinkdamiesi iš visų kavinių, Karolina ir Orijus apsistojo ties valgykla „Šyša“. Ten galima pigiai ir, svarbiausia, skaniai pavalgyti.

„Čia valgo visas Šilutės elitas – galima sutikti ir darbininką, ir politiką, ir žurnalistą, ir pardavėją“, – vardija K. Toleikytė.

Šį verslą įkūrę Rima ir Modestas tikina, kad valgykla veikia net 75 metus.

„Išlaikome tą patį interjerą, nes žmonės prašo nieko nekeisti – jie jaučia nostalgiją, nori parodyti vaikams, – aiškina Modestas. – Čia ateina pavalgyti mieste besilankantys Seimo nariai, yra buvusi a. a. Jagelavičiūtė.“

Orijus Gasanovas su Karolina Toleikyte tyrinėja Šilutę

Poros teigimu, valgyklos topas – šnicelis, kurių kasdien pagamina net apie 500.

„Ukrainietiški barščiai arba žirnių sriuba kainuoja 80 centų, šaltibarščiai – beveik 1.60 Eur, šnicelis – 2.99 Eur. Jį žmonės dažniausiai valgo su bulvių koše, bet galima ir su ryžiais“, – apžvelgia Karolina.

Paragavusi savo šnicelio, Karolina sako, kad šis primena vaikystę ir įvertina jį 10 iš 10.

„Žmonės nemelavo, kad čia bus gerai“, – džiaugiasi K. Toleikytė.

„Į Šilutę verta užsukti vien dėl šitos valgyklos. Pavalgai ir važiuoji toliau“, – skanaudamas priduria Orijus.

Visus įspūdžius iš Šilutės žiūrėkite naujausioje „Orijaus atostogos Lietuvoje“ laidoje.

„Orijaus atostogos Lietuvoje“ – kiekvieną antradienį 21 val. per Delfi TV ir bet kuriuo patogiu metu Delfi portale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)