Pristatydamas kelionės draugę, Orijus juokauja, kad tik prakalbus apie Anykščius, jam galvoje šmėžuoja Jazzu veidas, mat ji yra tarsi tapusi šio miesto ambasadore.

„Laidą reikėtų filmuoti ne apie mane, o apie mano vyrą – čia yra jo gimtinė. Anykščiai yra mano meilės miestas. Jie yra unikalūs tuo, kad yra dar pakankamai mažai paliesti žmogaus rankų, čia yra daug mažų šeimos versliukų, istorijos, poezijos, kavinukių, meno“, – vardija J. Arlauskaitė.

Orijus Gasanovas su Juste Arlauskaite-Jazzu apsilankė Anykščiuose

Keliaudamas po Lietuvą, Orijus kartu su savo bendrakeleiviais kone visada išbando įvairiausias maisto vietas, kurios neretai ir nustebina. Visgi šį kartą valgyti ėjo į Jazzu restoraną „BasiBasi“.

„Turbūt visa Lietuva žino, kad su Anykščiais tave sieja ne tik meilė, bet ir verslas. Šiandien bus pirmas kartas, kai čia valgysiu“, – džiaugiasi O. Gasanovas.

„Norime būti arti gamtos, todėl dažniausiai viską imame iš vietinių ūkininkų. Meniu šiek tiek keičiame kiekvieną savaitę“, – aiškina J. Arlauskaitė.

„Puota prasideda, man jau bėga seilės“, – nekantrauja Orijus.

Pirmiausia jis paragauja šaltibarščių, kuriuos nurodė pabandyti Jazzu.

„Magija dubenėlyje. Man visada svarbus rūgštumo ir sūrumo santykis, o jis čia tobulas“, – giria O. Gasanovas.

Vėliau jie skanauja šamo tartarą, vištienos karbonadą, šamą, anties krūtinėlę bei žuvį su bulvytėmis.

Visgi tai tikrai nėra paskutinis maistas, kurį jie tą dieną valgo. Kiek papramogavę, Orijus su Juste apsilanko viešbutyje-restorane „Palaima“. Įdomu tai, kad jį įkūrė Lietuvą įsimylėjęs šveicaras. Aplink spinduliuoja ramybė, supa gamta.

Užsukę į restoraną, jie gauna paragauti europietiškų valgių: gaspačo, tartaro, elnienos šnicelio.

„Anykščiai turi stiprią kulinarinę pusę – aš to mažiausiai tikėjausi, Galvojau, kad visą dieną būsime miškuose“, – gražių žodžių negaili Orijus.

Visus įspūdžius iš Anykščių galite pamatyti naujausioje „Orijaus atostogos Lietuvoje“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)