Pristatydamas kelionės draugę Dijorą, Orijus ją apibūdina kaip žmogų, mokantį pralinksminti istorijomis apie save. Kaip pats sako, važiuodamas jis net užsirašinėjo merginos pasakojimus, nes jie yra unikalūs.

„Ji sako, kad gyvenime neturi jokių baimių, išskyrus vieną – važiuodama automobiliu, bijo nusikąsti liežuvį“, – atskleidžia O. Gasanovas.

Orijus Gasanovas su Dijora Petrikonyte lankosi Telšiuose

„Kartais aš žiūriu pro langą, užsisvajoju ir burnoje judinu liežuvį. Kažkada pagalvojau, kad būtent šituo momentu automobilis gali staigiai stabdyti, įvyktų avarija, o aš dėl to nusikąsčiau liežuvį“, – neįprastą baimę paaiškina Dijora.

Orijus taip pat pasakoja, kad iš šalies Dijora atrodo tobula, neturinti jokių trūkumų, tačiau iš tiesų ji yra nervininkė – kai nervinasi, čiupinėja savo antakius, o taip po truputį krenta plaukeliai.

„Tai prasidėjo maždaug prieš metus. Vis paliečiu antakius, patikrinu, kaip jie auga, o tuomet ant pirštų lieka koks plaukelis. Specialiai jų nepešu. Bet į dieną pamatau, kad iškrenta po 1–2, tai, galvoju, jie patys man tuoj išbyrės. Įsivaizduok, kiek metų liko su antakiais?“ – nerimauja Dijora.

Vis dėlto šiandien visas dėmesys ir komplimentai skiriami Telšiams. Pats Orijus pripažįsta, kad šiame mieste yra buvęs tik kelis kartus darbo reikalais, o turistauti niekada neteko.

„Aš niekada nesu čia lankiusis“, – sako Dijora.

„Telšiai mums yra kaip baltas lapas, apie kurį nieko nežinome“, – priduria Orijus.

Tad pirmiausia, pažindinantis su miestu, Orijus ir Dijora laiko savotišką egzaminą, kurio atsakymus tikrina Telšių turizmo informacijos centro darbuotojas. Štai, pavyzdžiui, vienas įdomesnių faktų – čia gyvena moteris, pirmoji Lietuvoje susimažinusi savo krūtinę.

Keliaujant po Lietuvą, visada dėmesio skiriama ir įdomesniam maistui. Telšių pasididžiavimas yra legendinis, visoje šalyje žinomas bei mylimas „Džiugo“ sūris. Būtent šiame mieste įsikūrusi ir tokio paties vardo kavinukė, kurioje galima ne tik išgerti kavos, bet ir paskanauti pyragų su šiuo sūriu ar net turėti pilną degustaciją, kurios metu ragaujami skirtingą laiką brandinti sūriai.

Ieškodami daugiau patirčių ragaujant maistą, Orijus ir Dijora stabteli ir legendiniame restorane „Senamiestis“, kuriame ruošiami išskirtiniai žemaitiški patiekalai.

„Čia yra tokių valgių, kurių žmonės Vilniuje net nėra girdėję“, – tikina O. Gasanovas.

„Laukia ilga kelionė – 18 patiekalų degustacija“, – pristato Dijora.

Orijus Gasanovas su Dijora Petrikonyte lankosi Telšiuose

Iš pradžių jiedu gauna paragauti bulvių košės su spirgučiais – pasirodo, toks maistas turėtų būti valgomas pusryčiams. O tuomet patiekiamas patiekalas su dėmesį blaškančiu akcentu – šiupinys su kiaulės uodega.

„Kai jaunikis atvažiuodavo pas mergelę pirštis, tėvai išeidavo apžiūrėti. Jeigu jaunikis patikdavo, liepdavo mergelei virti šiupinį ir jų nurodymu uodegą pastatydavo. Jei nepatikdavo, uodegą liepdavo paguldyti“, – paaiškina valgius svečiams tiekianti Vaiva.

Kitas neįprastas dalykas – Vaiva visą laiką kalba žemaitiškai, tad Orijui ir Dijorai ne kartą prireikė paprašyti kai kuriuos žodžius išversti. O taip pat, pasirodo, šiame restorane ėdama, o ne valgoma.

Paskanavus dar kelis žemaitiškus patiekalus, Orijus pripažįsta, kad džinsai jau po truputį ima spausti.

„Nuostabūs žemaitiški pietūs“, – nutaria jis.

Visus nuotykius iš Telšių galite pamatyti naujausioje „Orijaus atostogos Lietuvoje“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją