Daugiau apie ekskursijos idėją sutiko pasakoti „Vivid Vilnius“ direktorė, profesionali gidė Laura Kirvelytė-Vasiliauskė.

– Kaip gimė idėja surengti tokio tipo ekskursiją?

– Ekskursija apie šunis – karšta naujiena, Vilniuje ji rengiama pirmą kartą. Aš pati esu didelė šunų mylėtoja, tad rengdama kitus ekskursijų maršrutus, atrasdavau vis daugiau įdomių su šunimis susijusių detalių. Ir vieną dieną kilo mintis surengti ekskursiją apie šunis. Be to, pastebėdavau, kad Vilniuje trūksta renginių, skirtų šunų mylėtojams – į daugelį vietų šunys vis dar neįleidžiami, o aš pati puikiai žinau, kaip norisi leisti laiksvalaikį kartu su augintiniu! Pasirodo, tokia aš ne viena – į mano vedamas ekskursijas atėję lankytojai dažnai klausdavo, ar galima į ekskursiją pasiimti ir augintinį. Taip išsirutuliojo ekskursijos apie šunis ir su šunimis idėja kurią labai džiugiai priėmė „Šuns dienos“ organizatoriai – Lietuvos kinologų draugija, tad pirmosios ekskursijos startuos jau šį sekmadienį.

– Ar į ekskursiją „Šuniškų pėdelių keliais“ galima atsivesti šunis?

– Žinoma! Ši ekskursija ir yra skirta šunų mylėtojams, kurie mėgsta laisvalaikį leisti kartu su savo augintiniu. Be to, po rytinės ekskursijos visi galės sudalyvauti šuns dienos renginiuiose, į popietinę ekskursiją dalyviai rinksis jau po šventės.

– Ar didelis susidomėjimas „šuniškomis“ ekskursijomis?

– Susidomėjimas naująja ekskursija tiesiog pribloškė – pirmosios registracijos mus pasiekė tuoj pat po to, kai apie renginį paskelbė Lietuvos kinologų draugija. „Vivid Vilnius“ dar net nebuvo spėjęs paskelbti apie ekskursiją savo tinklapyje ir feisbuko paskyroje. Vietų skaičius ekskursijose ribotas bet ekskursiją tikrai kartosime ateityje, kad joje galėtų sudalyvauti visi norintys!

– Jūsų ekskursijos reklamoje nufotografuotas labai mielas šuniukas, kieno jis?

– Renginio plakatą puošia mano mylima kalytė Bella, labai mėgstu leisti laisvalaikį su ja. Bella taip pat buvo vienas iš įkvėpimo šaltinių, paskatinusių mane sukurti maršrutą apie šunis. Šią ekskursiją vesime kartu su ja – gi smalsusis mopsas geriausiai žino, kur veda šuniškų pėdelių keliai.

– Kiek kainuoja ekskursija su šuniu?

– Ekskursijos kaina suaugusiam – 5 eurai, moksleiviui, studentui, senjorui – 3. Šunys – ekskursijoje dalyvauja nemokamai, bet keturkojai turi būti išauklėti ir klausyti šeimininko. Beje, į šią ekskursiją priimame tik išankstines registracijas.

– Ar į kitas ekskursijas irgi priimsite šunis?

– Taip, dalyviai su šunimis kviečiami ir į kitas ekskursijas. Dažnas šuns augintojas nenori nė minutei skirtis su savo mylimu keturkoju, tad šaunu būtų laisvalaikį leisti įdomiai. Gegužės mėnesį „Vivid Vilnius“ skelbia šunims draugiško miesto mėnesiu - prie kiekvienos ekskursijos pažymėsime, ar į ją galima atsivesti savo keturkojį draugą. Ekskursijų tematika nebūtinai bus susijusi su šunimis, bet maršrutas tinkamas vaikščioti ir su augintiniu. Taigi, laukiame šunų mylėtojų, ir visų kitų, norinčių daugoiau sužinoti apie Vilnių, mūsų rengiamose ekskursijose.