arba:

Nors tyrimo ataskaita ir buvo pavadinta drąsia - tam įtakos be abėjo turėjo ir pats tyrimo objektas, jis vargu ar bus išpublikuotas, kadangi daug abejonių sukelia pati metodologija, sunkiai suderinama su šiuolaikinio mokslo principais. R. Lynnas ištyrė skirtingų vyrų penio ilgį 113 pasaulio šalių, daugiausia darbo atlikdamas šiuolaikinių technologijų pagalba, t.y. rinkdamas duomenis elektroniniu būdu.

Galiausiai, duomenis tapo sunkiai patikrinamais - juk vargu ar rasi recenzentą, kuris apkeliaus šitiek šalių, idant išmatuotų tūkstančių vyrų penius. Be to, R. Lynnas - asmenybė, mokslo pasaulyje jau spėjusi savotiškai išgarsėti daug anksčiau - daugiausia, dėl savo kontraversiško tyrimo, neva įrodančio, kad vienų rasių atstovai yra „inteliginteškesni“ už kitų, rašo medicaldaily.com.

R. Lynno atliktas tyrimas parodė, kad labiausiai savo vyrišku „pasididžiavimu“ turėtų būti patenkinti Kongo (vidutinis penio ilgis čia - 18 cm.) ir Ekvadoro (17,8 cm.) gyventojai. Jiems pėdas mina Ganos (17,3 cm.) ir Kolumbijos (17 cm.) gyventojai.

Pasak to paties tyrimo, tarp europiečių ilgiausiais peniais gali didžiuotis italai (15,7 cm.) ir graikai (14,7 cm.). Iš karto už jų seka vokiečiai (14,5 cm.) ir britai (14 cm.)

Visų šių keturių tautų atstovai gerokai nukonkuruoja prancūzus - kaip anksčiau buvo manyta, tikruosius ilgiausio penio Europoje savininkus. Jų varpos ilgio vidurkis pasak Lynno iš tikrųjų siekia „vos“ 13,5 cm.

„Pasaulinės“, iš šalių „sudarytos“ lentelės dugne puikuojasi korėjiečiai - tie Pietų, tiek Šiaurės Korėjos gyventojų vidutinis „pitolio“ ilgis - mūsų suvokimu „gėdingi“ 9.8 cm.