Taip pat skaitykite: 10 juokingiausių ir neįprastų pasaulio vietovių pavadinimų

Oficialiai šis muziejus savo veiklą pradėjo 2013 m. rugpjūčio 22 dieną Taivano Taipėjaus mieste daugiau nei tris dešimtmečius veikusioje prezervatyvų gamykloje.

Pagrindinis šio neįprasto muziejaus tikslas – visuomenei suteikti kuo daugiau informacijos apie čia gamintas apsisaugojimo priemones. Didžiausias Taivano sargių gamintojas „Taiwan Fuji Latex Company Ltd“ pasistengė, kad Sargių atradimų centras (būtent taip ir pavadintas šis muziejus) paliktų neišdildomus įspūdžius kiekvienam čia apsilankiusiam tiek pažintiniais, tiek edukaciniais tikslais.

Muziejuje eksponuojama sargių gamybos įranga, elektroniniai sargių patvarumo patikros įrenginiai ir kiti su šių apsaugos priemonių gamyba ir testavimu susiję eksponatai.

Apsilankę čia gali gyvai pamatyti kaip specialios įrangos pagalba prezervatyvas išpūčiamas iki žmogaus dydžio (vaizdinis tokio proceso pateikimas nepalieka abejonių dėl to, kad „tilpti“ įmanoma į bet kurį sargį) taip išbandant jo patikimumą, įsitraukti į interaktyvius žaidimus arba sudalyvauti DIY (ang. „Do It Yourself“ - pa(si)daryk pats) dirbtuvėse. Intriguojantis programos anonsas, ar ne?

Muziejaus atidarymo anonsas Delfi TV video reportaže:

Keliautojau! Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime universalųjį Barselonos „TOP 10“ vadovą!