„Dėl besikeičiančio klimato kiekvienais metais mes turime vis daugiau karščio bangų, vis karštesnius orus, bet tai apskritai neveikia Lietuvos keliautojų pasirinkimo keliauti į vieną ar kitą kryptį. Nežinau, kas turėtų atsitikti ar nutikti, jog Turkija nebebūtų numeris vienas pasirenkamų krypčių sąraše.

Panaši situacija ir su Graikija, kuri sugeneruoja milžiniškus srautus bei yra pasirinkimas numeris du“, – pirmadienį „Žinių radijui“ sakė M. Plepytė-Rainienė.

Vieštbutis Turkijoje

Visgi LTA vadovė paragino asmenis, kurie turi sveikatos problemų ar yra ypač jautrūs karščiui, į Pietų Europą keliauti gegužės ar rugsėjo mėnesiais.

„Iš tiesų mes paragintume, kad jeigu keliautojas ir turi sveikatos problemų ar jaučia, jog to karščio galbūt per daug, prieš įsigyjant kelionę įsivertinti ir pasirinkti kitą laikotarpį. Nebūtina keliauti liepos ar rugpjūčio mėnesiais. Galima keliauti, jeigu galimybės leidžia, gegužę bei rugsėjį, kai orai vis dar gražūs“, – paminėjo ji.

ELTA primena, kad liepos mėnesį daugelyje Graikijos regionų, dėl užsitęsusios sausros įvyko virš 600 gaisrų. Jie paveikė ir turistų pamėgtas Rodo bei Korfu salas, iš kurių buvo evakuoti dešimtys tūkstančių žmonių.

Liepą karščiai taip pat paveikė Ispaniją, Italiją, Turkiją ir Kroatiją, kur fiksuojamos šilčiausi orai regionų istorijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją