Festivalio metu žiūrovai bei miesto svečiai galėjo pamatyti net 42 skirtingas šviesos instaliacijas.

Pasak organizatorių, šis festivalis turėjo net keturias šviesos instaliacijų temas: „Baltijos šviesos grandinę“ („Baltic Light Chain”), „Rygos karnavalą“ (“Riga Carnival”), tarptautinį užsienio šviesų festivalį pradėtą organizuoti nuo 2014-ųjų bei pagrindine festivalio programa laikomą „Jausmo kaip namie Latvijoje beieškant“ (“In Search of Feeling at Home in Latvia”).

„Mes visi gyvename tuo pačiu metu ir toje pačioje šalyje. Mes visi turime dalykų, kuriuos mes suvokiame panašiai, džiaugiamės jais, didžiuojamės, jaučiamės įkvėpti ir laimingi. Bet kuris žmogus, kuris yra susijęs su Latvija, kiekvienas Latvijos pilietis, priklauso šiai šaliai – šaliai, kurioje gyvena ir nori jaustis laimingas. Tačiau koks dalykas mus visus vienija? Koks jausmas būti namuose?,– klausė šviesų festivalio kuratorė Diāna Čivle.

Minėtame festivalyje buvo galima išvysti ir vietinių gyventojų šviesos instaliacijas, įvairiausiomis spalvomis apšviestus Rygos senamiesčio pastatus, taip pat latvių, lietuvių, lenkų ir estų menininkų sukurtų ir pristatytų projektų.

Tiesa, daug dėmesio buvo skiriama Latvijos nepriklausomybei, istorijos detalėms paminėti. Taip pat senamiestyje buvo įrengti dirbtiniai paplūdimiai, kur galėjai pajusti saulės šilumą, stiprų vėją ar net bangų purslus.

Keturias dienas trukusios įvairiausios šviesų instaliacijos žavėjo ne tik Rygos, tačiau ir aplinkinių šalių gyventojus. Daug atvykusių buvo iš kaimynių šalių: Lietuvos, Estijos ir Rusijos.