Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi!

Taip pat miestą garsina itin gerai išsivysčiusi maisto (ypač alyvų aliejaus), metalo apdirbimo, mašinų surinkimo, tekstilės pramonė. Amatai (kilimų, odos dirbinių gamyba). Svarbus turistinis centras (netoli yra Port el Kantavio kurortas). Čia veikia universitetas, archeologijos, islamo meno muziejai.
Susas, Tunisas
XI a. pr. m. e. dabartinėje Suso vietoje finikiečiai įkūrė Hadrumetumą. Pūnų karų metu šis miestas buvo Romos sąjungininkas, per jį romėnų laivynas puldinėjo Kartaginą. 434 m. miestą užėmė vandalai ir pavadino Hunerikopoliu, bet 534 m. Justinianas miestą atkovojo ir pavadino savo vardu. VII a. miestą užkariavo arabai ir pavadino Susu. Ilgą laiką tai buvo svarbus karinis uostas.
Susas, Tunisas
Suse išlikęs tradicinis Šiaurės Afrikos miestų įtvirtintas senamiestis – medina. Yra išlikusi tvirtovė (kasba), didžioji mečetė (IX a.), kartaginiečių katakombos, ribatas, gynybinės sienos ir miesto vartai, dengti turgūs souk, amatininkų dirbtuvės, gyvenamieji namai, kuriuos skiria painus gatvelių labirintas. Suso medina 1988 m. įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.
Susas, Tunisas