Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Tuo pačiu pavadinimu vadinama ir didžiausia archipelago sala. Sostinė ir didžiausias jos miestas − Kuahas. Salos plotas − 478,5 kv. km. Gyventojų − 67,792.

Kuaho mieste yra daug viešbučių, verslo centrų, parduotuvių ir restoranų. Prekybos centruose prekiaujama prekėmis be muito mokesčio, tačiau turistai šioje šalyje privalo išbūti ne mažiau kaip 72 valandas.

Salos paplūdimiai yra balto smėlio, o jūra žydra ir skaidri. Povandeninis pasaulis vilioja nardytojus iš viso pasaulio. Čia puikiai išvystytas turizmas. Oficialus Langkavio šūkis - „turizmo sostinė“ (malaj. „Bandaraya Pelancongan“).
Langkavis, Malaizija

Langkavio saloje yra Mashuri memorialinė sodyba. Tai paminklas merginai, kuri, pagal legendą, prakeikė Langkavio salą. Legenda pasakoja, kad prieš du šimtus metų mergina anytos buvo apkaltinta nuodėme.

Pagal papročius, grįžęs vyras iš karo turėjo nužudyti žmoną. Kai jis peiliu dūrė į jos širdį, pradėjo bėgti baltas kraujas. Tai buvo įrodymas, kad žmona nekalta.

Mashuri prieš mirtį prakeikė salą ir jos gyventojus 7 kartoms. Tik 1990 m. prakeikimas nustojo galioti ir dabar Langkavi tapo vienu iš nuostabiausių Azijos kurortų. Salos gyventojai dabar Mashuri laiko tautos didvyre.
Langkavis, Malaizija

Langkavio saloje yra legendų ola (Gua Čerita), kurios sienos išpuoštos neiššifruotais, senoviniais raštmenimis.

Saloje yra vienas vienas iš didžiausių Azijoje okeanariumas (virš 5000 įvairiausių jūros gyvūnų). Penkiolikos metrų tunelis suteikia galimybę lankytojams stebėti povandeninio pasaulio gyvenimą natūraliomis sąlygomis.

Jūros parkas yra sudarytas iš keturių nedidelių salų. Čia saugomi nuostabūs koralų rifai.
Langkavis, Malaizija

Krokodilų fermoje saugoma daugiau nei 1000 rūšių krokodilų bei aligatorių.

Perpasaulį.lt skaitytojos Simonos fotogalerijoje taip pat rasite nuotraukų iš dar vieno atokaus, tačiau turistų ne ką mažiau pamėgto Malaizijos kampelio - Malakos (dar žinomos kaip Melaka). Tai trečia „iš galo“ pagal dydį šalies valstija po Perlio ir Penango.

Valstijos sostinė ir didžiausias miestas Johor Bahru kartu su antrąja pagal dydį gyvenviete Batu Pahat 2008 m. įtraukti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Ši vieta taip pat žinoma tuo, kad būtent čia atrasime seniausius Malajų sultonato pėdsakus, pradėjusius nykti tik po to, kai 1511 metais šalį užkariavo portugalai.

Keliautojau! Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime universalųjį Londono „TOP 10“ vadovą!