Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Egzistuoja versija, kad keliaudami žmonės parodo savo tikrąjį veidą. Tai nutinka ko gero net nesąmoningai – keliaujant atsiskleidžia mūsų esmė, tai, kas esame iš tikrųjų. O metaforinį veidrodį prieš mus dažniausiai laiko tie žmonės, kuriuos sutinkame beprotiškiausiomis ir atviriausiomis akimirkomis.

Šia prasme nemažas krūvis tenka aptarnaujančiam viešbučio personalui. Huffingtonpost.com pateikia kelių viešbučių darbuotojų pasakojimus apie tai, kokių klientų jiems tenka sutikti. Žmonės su viešbučių darbuotojais bendrauja tikėdamiesi konfidencialumo, todėl atsikleidžia visu gražumu. O darbuotojai turi tik šypsotis ir linkčioti ir neparodyti, ką iš tiesų mano.

Laikas apsipirkti

Isabelle Hogan, dirbanti „The Mark Hotel“, papasakojo apie vieną turtingą viešnią.

Viena iš viešnių, apsistojusių pas mus, buvo šešiolikmetė mergina. Jos tėtis davė jai 100 tūkst. dolerių grynųjų pirkiniams. Kadangi buvau gyvenusi Saudo Arabijoje ir esu moteris, jos tėvas paprašė manęs palydėti dukrą apsipirkti. Taigi mes įlipome į limuziną su jos asistente, kuri lagamine turėjo tuos 100 tūkstančių. Buvau šeštą mėnesį nėščia. Mes vis ėjome nuo vienos parduotuvės prie kitos, ir ji pirko tuos pačius drabužius, tik skirtingų spalvų. Taip praleidome aštuonias valandas.“

Be abejo, prašo narkotikų

Žinoma, aptarnaujančiam personalui sumokama, ir paliekama nemažai arbatpinigių, tačiau tai nebūtinai turi garantuoti slaptumą. Pagal įstatymus, viešbučių darbuotojai turi pranešti apie kiekvieną neaiškią (nelegalią) veiklą.

Reddit“ vartotojas UpUrsWBC rašo:

„Narkotikų manęs prašo vidutiniškai kas pusmetį. Nejaugi žmonės nori, kad viešbučio personalas žinotų, kad savo kambaryje jie svaiginasi kvaišalais?“

Taip pat ir prostitučių.

Viešbučių personalas privalo laikytis įstatymų, kaip ir visi kiti piliečiai šalyje, kur prostitucija nėra įteisinta. Bet žmonėms tai nė motais, jie vis vien jų reikalauja. Geri darbuotojai sugeba kūrybingai išsisukti iš tokių keblių situacijų. Pasakoja viešbučio darbuotojas Mike‘as Holovacsas.

„Atsisakyti įvykdyti prašymą galima tik tuo atveju, jei jis neteisėtas, amoralus arba fiziškai neįmanomas. Kartą teko pasitelkti kūrybingumą, kai atsisakiau iškviesti prostitutę vienos įtakingos Niujorko šeimos nariui.

Svečias: „Gal galite man šiam vakarui gauti merginą?“

Aš: „Neseniai skaičiau straipsnį, kuriame rašoma, kad 1 iš 40-ies šio miesto gyventojų užsikrėtęs ŽIV.

Su visa derama pagarba, jei vis vien norite eiti žvejoti į tą ežerą, tai jūsų reikalas, pone.“

Įtakingasis niujorkietis įbruko man 50 dolerių banknotą ir išėjo.“

Tarp kitko, penkių žvaigždučių viešbučių darbuotojai pasakojo, kad jiems rengiamos specialios parengimiamosios programos, kad jie stebėtų ir esant reikalui informuotų teisėsaugos pareigūnus apie įtariamus pažeidimus, susijusius su prekyba žmonėmis.

Keisti prašymai.

Žmonės kartais turi keistų įgeidžių. Keisčiausias prašymas, kurį išpildė vienas buvęs „Ritz Carlton“ viešbučio darbuotojas: „Ličių dubuo, pristatytas į sauną su nuogais svečiais (vyrais).“

Dar keistesni prašymai.

Kai kurie sukti svečiai išbando viską įgyvendinti pasiruošusį viešbučio personalą, pavyzdžiui, šis svečias:

„Tris raudonus „M&Ms“ saldainius. Jokių pakuočių, tik tris atskirus saldainius. Vieną man, vieną mano merginai ir vieną mums pasidalinti, jei vėlai naktį išalktume. Ir kumpio nuotrauką į lovą. Man patinka kumpio nuotraukos.“

„Thrillist“ taip pat parašė apie vieną keistą prašymą, susijusį su Nicolasu Cage‘u. Užsisakydama kambarį, viena moteris paprašė, kad jos kambarys būtų dekoruotas įrėmintomis jo nuotraukomis. Viešbučio personalas prašymą įvykdė, neprašydamas jokių paaiškinimų.