315 kvadratinių kilometrų ploto ežeras (iš jų 75 kvadratinių kilometrų ploto tenka Vengrijos teritorijai) yra pailgos formos - iš šiaurės į pietus. Telikys yra 36 km ilgio ir 12 km pločio. Vengrijoje Noizidlio ežeras kanalais sujungtas su Dunojaus intakais.

Ežero krantai žemi ir pelkėti, beveik visas jis apaugęs nendrėmis. Ežero paviršius vidutiniškai 115,5 m. iškilęs virš jūros lygio. Čia itin gausu vandens paukščių - Austrijoje net įkurtas Noizidlio jūros ornitologinis rezervatas.

Praeityje ežeras dažnai išeidavo iš krantų - sykį jo plotas netgi siekė 515 kvadratinių kilometrų. Ir nors šiame regione gausu kritulių, prie vandens lygio kylimo ežere jie paprastai ženkliai neprisidėdavo. Šią priežastį paliūdydavo ir daug rečiau pasitaikantys itin ženklūs ežero nusekimai, taip pat menkai susiję su sausromis - paskutinis fiksuotas 1866 metais. Tada bet kokia, net valtinė laivyba ežere tapo visiškai neįmanoma.

Austrijos pusėje ežeras, plytintis vos už 40 kilometrų nuo Vienos (kartais miestiečių netgi vadinamas Vienos ežeru) tapo garsia turistine atrakcija - čia ne tik aktyviai vykdomas buriavimas bei kitos vandens sporto šakos, tačiau ir plėtojama komercinė žvejyba.

2001 metais ežeras įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.