Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi!

Vis dažnesnio į uždariausią pasaulyje šalį patenkančio keliautojo įvardijama kaip „pati paslaptingiausia“, „Air Koryo“ turi ir begalę kiek oficialesnių titulų. Štai, pavyzdžiui, žymiajame kelionių portalo „Skytrax“ reitinge, ji įvardijama kaip blogiausia oro linijų bendrovė pasaulyje. Ir akivaizdu, kad tai dar ne viskas.

„Air Koryo“ gali „didžiuotis“ vienu seniausių (ne istoriškai, o būtent pagal orlaivių amžių) lėktuvų parku visame pasaulyje. Tai - paskutinė oro linijų bendrovė planetoje, išdrįsusi išvengti tokių veteranų kaip tarybinis „Ilyushin Il-62M“ (pirmasis sovietų tarpkontinentisnis reaktyvinis laineris, savo istorija siekiantis šeštojo XX a. dešimtmečio pabaigą) ar jo kolegos „Ilyushin IL14“ nurašymo atliekant keleivių transportavimą XXI amžiuje.

Bandydama kovoti su nenumaldomai senėjančiu parku, „Air Koryo“ neseniai nusprendė įsigyti du kelevinius „Tu-204“ orlaivius - šiuo metu būtent šie lėktuvai yra vieninteliai, priklausantys Šiaurės Korėjos oro linijų bendrovei, kuriems leidžiama nutūpti Europos Sąjungos oro uostose. Visa likusi „Air Koryo“ flotilė neturi teisės netgi patekti į ES oro erdvę dėl neatitikimo vietiniams saugumo reikalavimams.

Praėjusiais metais „Air Koryo“ pasirašė lizingo sutartį su ukrainiečių „Antonovo“ lėktuvų gamykla - pagal ją korėjiečiams perleidžiami du An-148 ir vienas An-158 orlaivis. Pirmasis iš jų nusileido Pchenjane jau vasario mėnesį. Tiesa, naudojamas jis kol kas beveik vien išimtinai vietiniams skrydžiams Šiaurės Korėjos oro erdvėje.

Apačioje rasite vieną iš internete patalpintų video, kuriame svečias keliautojas „iš šalies“ dalinasi „nepamirštamais“ įspūdžiais iš kelionės „Air Koryo“ operuojamu „Ilyushin Il-62M“. Vaizdo įraše pamatysite ne tik skrydžio akimirkas pro lėktuvo langą, tačiau ir „įspūdingą“ Šiaurės Korėjos lėktuvo salono interjerą, kitų keleivių emocijas bei kelionės metu plušančią salono įgulą.