Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Vienas iš jų - Valkininkų miestelis, kurį tikrai pažįsta bene kiekvienas mūsų tautietis, tačiau apsilankyti čia ir patyrinėti šį nuostabų Dzūkijos kampelį ryžtasi mažuma. Mūsų skaitytojas Evaldas Mankevičius dalinasi su mumis ne tik priežastimis, dėl kurių vertėtų čia užsukti, tačiau ir dėmesio vertais sentimentais šiam pasakiškam miesteliui.

Valkininkai - tai pats gražiausias bei mieliausias mano širdžiai miestelis, į kurį, kas bebūtų, tikrai nebijočiau atsivežti ir draugo, ir užsieniečio. Čia gyvena svetingiausi dzūkai, kuriems kiekvienas svečias yra brangus. Juk dainuojama „dzūkas tau širdzy aciduos“. O gamtos grožis neišpasakytas.

Visais metų laikais miškas klega. Vasarą, rudenį, žiemą, pavasarį didingos dzūkiškos girios, miškai išlaiko tobulą harmoniją. Taigi, nors gal ir negali šis mano miestelis pasigirti kokiais nors tarptautiniais pasiekimais, bet dėl savo gamtos, šventovės, nuostabaus archajiško miestelio plano ir be abejo istorijos jis nepralenkiamas!