Teigiama, kad senasis lokomotyvas nebeatitinka Geležinkelių ir kelių tarnybos nurodytų taisyklių dėl durų užrakinimo. Pasirodo, vagonų duryse turėtų būti įrengtos centrinio užrakto sistemos, o bendrovė skundžiasi, kad šis patobulinimas būtų per brangus, rašoma portale „Euronews“.

Tai gali reikšti, kad nuo kitų metų kovo mėnesio nebebus galima keliauti šiuo traukiniu per nuostabų Glenfinnano viaduką Škotijoje.

Vis dėlto tai yra nesibaigianti istorija. Tarnyba jau anksčiau buvo suteikusi dvi 10 metų trukmės taisyklių dėl vagonų durų užrakinimo išimtis, kurios baigėsi 2023 m. kovą.

Geležinkelio viadukas Škotijoje

Liepos mėnesį, atlikusi patikrinimą, reguliavimo institucija nustatė, kad dėl problemų, susijusių su antrinėmis durų spynomis, keleiviams kilo rimtų sužalojimų rizika. Ji taip pat teigė, kad darbuotojai nesustabdė žmonių, jog šie nesiremtų į duris ar nekištų nosies pro atvirus langus traukiniui važiuojant.

Visgi tarnyba rugpjūtį suteikė laikiną išimtį, kuri baigėsi lapkričio 30 d., o operatoriui buvo suteiktas dar vienas pratęsimas iki kitų metų pradžios.

Kaip praneša BBC, tikimasi, kad teisminės peržiūros dėl užraktų sistemos reikalavimo rezultatai bus paskelbti sausį. Dabar jie gali veikti tol, kol bus priimtas teismo sprendimas arba iki 2024 m. vasario 29 d. – priklausomai nuo to, kas įvyks anksčiau.

Geležinkelio bendrovės komercijos vadovas Jamesas Shuttleworthas palankiai įvertino papildomą išimties sertifikatą.

Bendrovė anksčiau teigė, kad naujos durų užraktų sistemos jai kainuotų daugiau nei 8 mln. eurų, o tai sunaikintų 10 metų pelną.

Sezono metu per dieną iki maršruto pabaigos keliauja apie 750 žmonių. Daugybė kitų mėgsta būti traukinio stebėtojais ir keliauja iš šalies pasižiūrėti, kaip jis pravažiuoja pro šalį.

Nepaisant neaiškios traukinio ateities, bilietai į 2024-ųjų sezoną, kuris prasidės kovo 24 d., jau parduodami. Standartinis suaugusiųjų dienos bilietas į abi puses kainuoja 65 svarus sterlingų (76 eurus), o brangesnis variantas – 398 svarus sterlingų (464 eurus).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją