Įprastai lietuviai keliauja kartą arba du kartus metuose. Tai rodo, kad gyvenimo kokybė Lietuvoje kyla ir žmonės tampa vis išrankesni sekančioms savo atostogoms. Tikriausiai ne vienas jūsų esate susidūrę su situacija, kuomet apkeliavę nemažai valstybių, nebežinote, kur planuoti sekančias atostogas.

Lietuviai tampa vis išrankesni keliautojai

Lietuviai darosi vis išrankesni keliautojai, kurie puikiai žino, kokio lygio aptarnavimo galima tikėtis iš keturių ar penkių žvaigždučių viešbučių. Nors tiek Turkijoje, tiek Egipte nėra daug ypač prabangių viešbučių, vis dėlto jau po pirmų prabangių atostogų keliautojai nevengia grįžti į tą patį viešbutį ir ne vieną kartą.

Tikriausiai pirmas dalykas, į kurį atkreipiate dėmesį lygindami prabangius ir ekonominius viešbučius yra tai, kad prabangūs viešbučiai būna įsikūrę išskirtinai gražiose vietose: šalia įspūdingų įlankų, didinguose kalnų šlaituose, kur apsupti gamtos grožio viešbučiai tik papildo natūralų gamtos grožį, o poilsis pačiame viešbutyje primena „Instagram“ vaizdus, kuomet nesvarbu, kurioje viešbučio teritorijos dalyje bebūtumėte, visuomet turėsite galimybę pasidaryti išskirtinių nuotraukų. Be to, viešbučių kambarių interjeras dažniausiai būna taip pat pritaikytas prie jus supančios aplinkos, todėl čia nerasite perdėto kičo, o bendras estetinis vaizdas tik sustiprins gerą, pozityvią nuotaiką.

Apie viską pagalvota

VIP klasės viešbučiuose lietuviai randa erdvius numerius, ypač dėmesingą personalą keliautojo poreikiams, kuris visą parą yra pasiruošęs ne tik padėti, bet ir prisidėti prie jūsų tobulų atostogų: čia dirba garsiausias kulinarijos mokyklas baigę virtuvės šefai, puikiai išmanantys ne tik vietinę virtuvę, bet ir mokantys gaminti kitų šalių kulinarinius šedevrus, nes prabangūs viešbučiai siekia patenkinti net pačių išrankiausių turistų norus, o maisto pasirinkimas neretai nustebina net ir patyrusius keliautojus. Neretai viešbučių virtuvė yra įvertinta garsiomis „Michelin“ žvaigždutėmis.

„Aukšto lygio animacija, auklių, vairuotojų paslaugos, asmeniniai baseinai, privačios terasos, – prabangių viešbučių privalumus toliau vardija „Kelionių panorama“ vadovė Kristina Graužinienė. – Taip pat šiuose viešbučiuose daug dėmesio skiriama aplinkos tvarkymui, tad akį visada džiugins švara. Čia taip pat kas vakarą kruopščiai išvalomas paplūdimys bei pajūrio smėlis, kad nuo ryto poilsiautojai galėtų mėgautis netrikdomu poilsiu“.

Vilioja pasaulinio lygio žvaigždžių koncertais

Prabangūs viešbučiai stengiasi pasiūlyti itin aukšto lygio paslaugas bei taip konkuruoti dėl karališko poilsio ieškančių poilsiautojų dėmesio. Šie viešbučiai niekada nemažina kainų, nes nori pritraukti tik kokybišką klientą.

„Dažniausiai tokie viešbučiai „giriasi“ savo virtuvės šefais bei vakarinėmis programomis. Tad nereikėtų nustebti, kai viešnagės metu viešbutyje koncertuos pasaulinio lygio žvaigždė arba vyks garsaus didžėjaus pasirodymas, – pasakoja kelionių ekspertė. – Taip pat dažname aukščiausio lygio viešbutyje galima tikėtis asmeninio padėjėjo, asistuojančio visų atostogų metu“ – teigia K. Graužinienė.

Kiek kainuoja VIP poilsis?

Savaitės poilsis aukščiausios klasės viešbučiuose šeimai gali kainuoti ir penkiaženklę sumą, vis tik lietuviai dažniau renkasi iki 1500 eurų asmeniui kainuojančius prašmatnius variantus bei perka kito sezono atostogas jau dabar.

Norintiems atostogauti prabangiuose viešbučiuose, verta tokiomis atostogomis pasirūpinti iš anksto, nes vietos šiuose viešbučiuose tirpsta sparčiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)