Ketvirtos pagal dydį pasaulyje oro linijos „United Airlines“ prieš kelias savaites atsisakė šio gėrimo vidaus skrydžiuose, trunkančiuose mažiau nei keturias valandas, kaip ir kitų gėrimų, tokių kaip „Sprite Zero“, „Jim Beam“ ir „Courvoisier“. Buvo tikėtasi, kad šių pakeitimų keleiviai greičiausiai net nepastebės.

Tačiau socialinėje žiniasklaidoje kilo tokia reakcija, kad „United Airlines“ netruko paskelbti atšaukiančios ankstesnį sprendimą: „Sakote, pomidorai. Mes sakome, kad jus girdime. Pomidorų sultys sugrįžta, kad pasiliktų“, – rašė oro linijos socialiniame tinkle „Twitter“.

Išplatintame pranešime priduriama: „Norime, kad mūsų klientai žinotų, jog mes juos vertiname ir į juos įsiklausome. Mūsų klientai mums pasakė, kad buvo nepatenkinti dėl dingusių pomidorų sulčių, tad mes sugrąžiname jas į lėktuvus“. Taigi „Kruvinosios Meri“ mylėtojai gali lengviau atsikvėpti. Tačiau kol kas nė žodžio apie „Sprite Zero“.

„United Airlines“ jautrumas klientų skundams paūmėjo pernai metais. 2017 metais keleivis Davidas Dao buvo jėga pašalintas iš lėktuvo – šio proceso metu lūžo jo nosis – kad pakaktų vietos personalo atstovui. Netrukus kilęs milžiniškas pasipiktinimas – daugiausia dėl mobiliu telefonu padaryto įrašo, kuris buvo išplatintas socialinėje žiniasklaidoje – virto nemenka kova ir viešais atsiprašymais.

Vis dėlto, kodėl keleivius taip papiktino faktas, kad skrydžio metu nebus galima pasimėgauti pomidorų sultimis? Tokia keleivių reakcija labai stebėtis nereikėtų. Pomidorų sultys jau senokai garsėja kaip vienas iš kelių produktų, kurių skonis lėktuve geresnis nei įprastai.

2013 metais Vokietijos oro linijos „Lufthansa“ pranešė bandančios rasti atsakymą, kodėl kasmet jų skrydžių metu suvartojami tokie dideli šio gėrimo kiekiai (1,8 milijo litrų, jei jums įdomu, o tai reikšmingai užpildytų olimpinio dydžio baseiną). Miuncheno mokslinių tyrimų centras Franhoferio institutas sukūrė tyrimo metodą, kuriuo siekta išsiaiškinti, ar būnant ore mėgavimasis pomidorų sultimis kažkaip keičiasi.

Tyrimo dalyviai sėdėjo originaliame „Airbus A310“ fuzeliaže, kuriame buvo atkurtas žemas salono slėgis, triukšmas ir skrydžio sąlygos.

„Esant normaliam slėgiui žmonės pomidorų sultims suteikia gerokai mažesnę vertę“, – tikina Andrea Burdack-Freitag iš minėto instituto. Tačiau imituoto skrydžio metu situacija keičiasi – tyrimo dalyviams pomidorų sultys atrodė turinčios malonų vaisių skonį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)