Epinė britų keliautojo odisėja po 201 pasaulio šalį per 4 metus ir 31 dieną Gineso pasaulio rekordų oficialiai pripažinta kaip „trumpiausias laikas, per kurį įmanoma antžeminiu transportu aplankyti šitiek šalių”. Patikros procesas užtruko net penkis mėnesius, nors paprastai užtenka tik 8 savaičių, kadangi reikėjo verifikuoti gausybę rekordą įrodančių duomenų.

P. Hugheso kelionės patvirtinimas susidėjo iš 193 puslapių paso antspaudų, daugiau nei 10000 fotografijų, taip pat virš milijono individualių GPS duomenų vienetų bei 400 valandų trukmės video medžiagos. Praėjusią liepą G. Hughesas sudėjo savo įspūdžius į video filmą „Ekspedicija Odisėja”, leidžiantį žiūrovams apkeliauti pasaulį vos per keturias minutes ir vieną sekundę.

Šio žygdarbio pripažinimas užtruko net 5 mėnesius, kadangi iš pradžių Gineso pasaulio rekordai atsisakė patvirtinti Hugheso pasiektą rezultatą. Todėl praeitų metų sausį keliautojas buvo priverstas pakartoti dalį savo odisėjos, kad įrodytų, jog tikrai aplankė visas šalis.

Nors 2009-ųjų pavasarį jis iš Estijos atkeliavo į Rusiją, nelegaliai kirto sieną, ir tai buvo vienintelė jo neleistinu būdu aplankyta šalis. Tada Hughes’as sumokėjo apie 120 eurų autobuso bilietui atgal į Gdanską, iš kur su 75 eurus atsiėjusia viza pasiekė Rusijai priklausantį Kaliningradą.

„Neatsimenu įsimintinesnio rekordo, patvirtinto per kelerius pastaruosius metus”, - teigė Marco Frigatti, vyresnysis Gineso pasaulio rekordų komandos viceprezidentas. „Prireikė labai daug pastangų ir laiko verifikuoti rekordui. Grahamo pasiekimas yra stulbinantis, todėl džiaugiamės suteikę jam Gineso pasaulio rekordo titulą”.

Nusipelnęs Liverpulio keliauninkas apibūdino šį pripažinimą kaip didžiulį „moralinį pasitenkinimą” - tai, ko jis troško nuo pat pirmos kelionės dienos 2009-ųjų sausį.

Pagrindinė priežastis, kodėl vyras leidosi į kelią, buvo „įrodyti, kad tai įmanoma” ir kad „jei tikrai nori, su sauja dolerių ir pakankamai atkaklumo, ištvermės bei kantrybės gali nukeliauti visur”, - taip „Telegraph Travel” tinklapyje cituojamas keliautojas.