Į Kambodžą atvažiavome vasario penktąją. Pirmiausia, kas krito į akis, tai buvo žmonių traukiami vežimai, ir jų daug daug. Taip pat nuo dulkių kvėpavimo takus apsaugančios kaukės.

Na, kaip ir visada Tuk – tuk’ų vairuotojai labai įkyrūs. Tik pamato šviesiaodį, mojuoja, šaukia, kviečia. Tai jau įsigudrinau išeiti į gatvę su ausinuku. Siuvenyrų parduotuvėlėse parduodami marškinėliai „No Tuk – Tuk today, tomorrow or ever” (liet. Jokio triračio šiandien, rytoj ar kada nors).
Kambodža

Kaip mes su kolegomis juokaujame, „No Tuk – Tuk, only Bum Bum”. Taip pat labai populiarus užrašas ant marškinėlių ,,Same same but different” (liet. Toks pats toks pats, tik skirtingas).

O kainas vietiniai sako „One, two, three dollaaar”. Ne ,,Dollars, o dollar”, ir dar pabrėžia paskutinį skiemenį. Taip pat Kambodžos gyventojai nenaudoja struktūros „Don’t have”, o sako „NO have”, tai pirmomis dienomis su Rita daug juokėmės.
Kambodža

Paplūdimiuose vietiniai prekiauja maistu (jūros gėrybėmis, vaisiais), dėl to moterys nešiojančios sunkius nešulius – įprastas vaizdas. Taip pat vaisius ant galvos (kaip Indijoje).

Moterys siūlo masažus, manikiūrus, pedikiūrus už tris ar keturis dolerius. Masažiukas malonu, tačiau manikiūras labai prastos kokybės. Kai per gimtadienį pasidarėme, tai Ritos nagučiai nusivalė po dviejų dienų.
Kambodža, masažas
Maži vaikai paplūdimyje pardavinėja apyrankes, nuo saulės akinius, na. Svarbu paminėti, jog vaikai įkyrūs ir netgi pikti. Jei nenuperki apyrankes, jie supyksta, sako: „You made me angry” (liet. Tu mane supykdei), arba visada įkyriai sako: „Maybe later you buy” (liet. Gal vėliau nupirksi), o kai pasakai, kad turi apyrankę (nes mes su Rita ir turėjome), atkerta „Not the same” (liet. Ne tokia pati).
Kambodža
Kartą Ritai atsisakius pirkti apyrankę, berniukas atšovė „Go back to your country” (liet. Grįžk į savo šalį). Vakarais vaikai pardavinėja gėles. Ir taip vaikšto su gėlytėmis iki paryčių.
Kambodža, vaikai

Gulint „Serendipity” paplūdimyje ramybės niekada nerasi: siūlo tai vaisius, tai apyrankes, tai akinius, tai masažus ir daug daug paslaugų. Taip pat dalijamos skrajutės. Taip, ir mes buvome ramybės drumstėjai