Minėta organizacija paverčia neužimtus, nenaudingus miesto plotus į erdves, kuriose auginami maisto produktai ir kurios užtikrina pragyvenimo šaltinį labiausiai pažeidžiamiems Vankuverio, įsikūrusio Kanados vakarų pakrantėje, bendruomenės nariams.

Kaip atrodo „Sole Food“ miesto daržas Vankuveryje galite pamatyti žemiau pateikiamame video. Filmuke taip pat kalbinami organizacijos įkūrėjai bei darže dirbantys žmonės.

„Mes tikime, jog sveiko maisto sistemos skatina sveikų bendruomenių kūrimąsi, - teigiama organizacijos svetainėje. – Ateityje geras ir sveikas maistas bus prieinamas visiems, o jo auginimo būdai bus draugiški aplinkai. Esame įsitikinę, kad netrukus miestuose klestės ūkiai, kur bursis bendruomenės vedamos noro ne tik užsiauginti maistą sau, bet ir geriau pažinti savo kaimynus.“

Naujausio „Sole Food“ miesto daržo teritorijoje anksčiau buvo įsikūrusi „Petro-Canada“ degalinė. Rytinė Vankuverio miesto centro dalis, kur vykdomas šis projektas, yra įvardijama kaip vargingiausias rajonas visoje Kanadoje.

Liepos mėnesį ne pelno siekianti organizacija atvėrė naujojo daržo mieste vartus: kur anksčiau buvo tuščia erdvė, dabar auga virš 500 vaismedžių. Organizacija tikisi naujoje erdvėje ir dar trijuose panašiuose miesto daržuose per metus užauginti 60 tonų šviežių vaisių ir daržovių.

„Sole Food“ tikslas yra ne tik aprūpinti aukštos kokybės produkcija vietinius ūkininkų turgelius ir restoranus. Organizacija siekia įdarbinti žmones, kuriems ypač reikia pagalbos – miesto daržuose dirba bandantys išbristi iš priklausomybės narkotikams ar alkoholiui liūno, anksčiau sirgę psichinėmis ligomis. Tokie žmonės dažnai turi mažai ūkininkavimo patirties, tačiau tokia veikla daugeliui jų padeda sėkmingai pradėti gyvenimą iš naujo.

„Toks yra mūsų gamybos modelis, - teigė vienas iš organizacijos įkūrėjų Michael Ableman. – Mes siekiame ne tik užauginti didelius produkcijos kiekius, bet ir sukurti daug naujų darbo vietų. Tai yra mūsų du pagrindiniai veiklos tikslai.“