100% išnaudokite lagamino erdvę

1. Panaudokite batų vidų – sudėkite ten viena į kitą sukištas kojines, susuktus diržus arba kitus pavienius niekučius. Taip padės ne tik sutaupyti lagamino erdvę, bet ir išlaikyti batų formą!

2. Lagamino turinį paskirstykite sluoksniais. Sunkiausius ir didžiausius daiktus į lagaminą sukraukite pirmiausiai. Juos išdėliokite po visą dugną, kad tolygiai pasiskirstytų lagamino svoris. Tuomet dėkite antrą daiktų sluoksnį ir nepamirškite, kad oficialūs ir kiti drabužiai, siūti iš greitai susiglamžančios medžiagos, turi būti pačiame viršuje.

3. Tam, kad sutaupytumėt lagamino erdvę, į vieną ritinį ar ryšulį susukite, sulankstykite po 3–4 plonus drabužius: marškinėlius, sukneles, sijonus ar marškinius.
4. Kūno, grožio priežiūros reikmenis, aksesuarus ir kitus pavienius daiktus sudėkite į minkštus krepšelius ar maišelius. Jais vėliau užpildysite tarpus tarp sudėtų drabužių ir didesnės apimties daiktų.
5. Batus galite dėti į lagamino dugną, tačiau dauguma rekomenduoja palikti juos pačiai pabaigai: juos taip pat galėsite sutalpinti į dar laisvas pavienes erdves. Be to, nepamirškite batų įdėti į medvilninius ar plastikinius maišelius!

6. Jei nesudėjote diržų į batus, tuomet ištieskite juos ir gražiai įsprauskite prie jau pilno lagamino sienelių.

Drabužiai: sukti ar lankstyti?

Jei planuojate pasiimti daug daiktų ir jums visai nesvarbus lagamino svoris, tuomet drabužius susukite. Šis metodas padės sutalpinti visus reikiamus daiktus. Tiesa, vynioti patartina tik drabužius, kurių medžiaga ne itin greitai susiglamžo.

Lankstant drabužius vietos lagamine kitiems daiktams liks kur kas mažiau nei juos sukant, tačiau lagaminas svers mažiau. Jei norite į kelionę pasiimti drabužius, kurių medžiaga glamžosi, tuomet tarp drabužio sulenkimo vietų įdėkite popierines servetėles. Tai tikrai efektyvus būdas išvengti smarkesnio medžiagos suglamžymo.

Taip pat drabužius galite sulankstyti į ryšulį: ant jau sukrautų į lagaminą daiktų ištieskite kelnes. Jos, žinoma, netilps. Tuomet dėkite kitas kelnes, kad šių galai išlįstų priešingoje lagamino pusėje nei pirmųjų. Į lagamino vidurį, ant kelnių dėkite marškinius, sijonus ar kitus drabužius tuo pačiu principu. Galiausiai, išlindusias drabužių dalis užlenkite, taip pat ir kelnių galus. Kaip tai padaryti, žiūrėkite nuotraukų galerijoje.


Naudingi patarimai

* Būtina pasidomėti kokia oro temperatūra tvyro krašte, į kurį planuojate vykti. Tuomet galėsite atrinkti tik reikalingiausius drabužius ir išvengti lagamino perpildymo. Ypač tuo atveju, jei vykstate tik su rankiniu bagažu!
* Norėdami batus dėti į jau sukrautą lagaminą, kiekvieną jų atskirai įdėkite į medvilninį ar plastikinį maišelį ir patalpinkite į tarp daiktų likusius tarpus.
* Patogiai supakuoti daiktus galima ir įsigijus specialias skirtingų dydžių dėžutes, skirtas dėti į lagaminą. Atvykus į vietą daiktus iškrauti ištraukiant dėžes bus kur kas paprasčiau.
* Vakuuminiai maišeliai drabužiams – dar vienas patogus įrankis drabužių pakavimui. Tačiau jame drabužių medžiaga susiglamžys greičiau nei, pavyzdžiui, drabužius susukus į ryšulį.
* Pasiūlymas moterims: tam, kad nereikėtų su savimi imti didelių kosmetikos priemonių buteliukų ir pakuočių, kurios, vis dėlto, sveria nemažai, įsigykite indelius. Į juos galėsite įsipilti kiekvienos priemonės tiek, kiek prireiks išvykos laikotarpiui. Kosmetikos priemonių mėginėliai taip pat puiki išeitis! Nepamirškite, kad skrisdami lėktuvu negalite vežtis daugiau nei 100 ml skysčio vienoje talpoje, o viso lagamine esančio skysčio tūris negali viršyti vieno litro.

Fotografas – Gytis Vidžiūnas