„Norėčiau šiame sąraše nematyti Las Vegaso, nes jis paneigia bet kokias miesto vystymosi taisykles, - juokauja L. Di Serio. – Bet kur kitur galėtumėte rasti Paryžių, Londoną, Romą ir didžiulę piramidę vienoje vietoje? Žinoma, kad pasaulio pramogų sostinėje ir labiausiai lankomame JAV mieste”. Tai yra greičiausiai augantis JAV miestas. Architektūra čia yra tiek pat originali ir maloni akiai, kiek ekstravagantiška. Vienintelis aukštesnis nei 200 metrų statinys yra Stratosfera (351 metro aukščio). Tačiau čia yra 10 iš 10 aukščiausių pasaulio viešbučių.

Londonas turi turtingą istoriją. Jei šis sąrašas būtų sudaromas pagal architektūros įspūdingumą ar tiesiog miesto šaunumą, Didžiosios Britanijos sostinė atsidurtų kažkur viršuje. Tačiau dėl palyginti nedidelio bendro pastatų aukščio ir tankumo Londonas negali pasigirti itin įspūdingu horizontu. Daug kam puikiai pažįstami tiltas ir apžvalgos ratas. Septyni iš dešimties aukščiausių Londono statinių iškilo šiame tūkstantmetyje. Trys pastatai yra aukštesni nei 200 metrų.

Osaka (Japonija) – vienas didžiausių pasaulio miestų tiek pagal plotą, tiek pagal gyventojų skaičių. Jame žemai tarp dangoraižių yra daugybė kanalų, tiltų ir parkų. Kelionė po Osaką, teigiama, gali labiau sugluminti nei naršymas internete. Greta dviejų statinių, aukštesnių nei 200 metrų, čia yra nemažai žemesnių futuristinių pastatų.

Bostono (JAV) horizonto linija iš toli neatrodo įspūdingai, tačiau čia puikiai dera senoji ir naujoji architektūra, XX amžiaus pradžios pastatai ir modernūs verslo centrai. Tai yra seniausias šalies didmiestis, tačiau vienas iš jaunatviškiausių ir gyviausių.

Netoli Panamos kanalo – vienintelio tokio junginio tarp Atlanto ir Ramiojo vandenyno – įsikūręs miestas tokiu pat pavadinimu (Panama) neabejotinai turi įspūdingiausią horizonto liniją Centrinėje Amerikoje. Miesto valdžiai nusprendus leisti modernių dangoraižių statybą, šis miestas netrukus gali tapti Amerikos Dubajumi.

Atlanta (JAV) turi modernaus, progresyvaus miesto reputaciją. Statiniai čia dažnai yra sujungti į kompleksus. Aštuoni iš jų yra aukštesni nei 200 metrų. Šiame mieste stūkso aukščiausias visoje šalyje priemiestyje esantis pastatas.

Mieste, kuris baigia šį sąrašą, - Monrealyje (Kanada) yra vos vienas aukštesnis nei 200 metrų pastatas, tačiau jis yra tankiai apstatytas.

Žemesni pastatai turi europietiškos architektūros prieskonį, o aukštesni yra tipiški amerikietiški dangoraižiai. Ypač įspūdingas ir gyvas miestas būna naktį.