Rūmus Ispanijos Madrido mieste suprojektavo architektas Ricardo Velazquezas Bosco, kuris jau buvo sukūręs dar vieną tame pačiame parke esantį statinį – Velazquezo rūmus (Palacio de Velazquez). Šis architektas taip pat yra dirbęs su tokiais prestižiniais rekonstrukcijos projektais kaip Kordobos mečetė bei katedra ir Alhambros rūmai Granadoje.


Tik po 19 metų, 1868-aisiais, Buen Retiro parkas virto Madrido miesto nuosavybe. Prieš tai jis priklausė Karališkųjų rūmų teritorijai. Pirmoji rezidencija, 1632 metais pastatyta Pilypui IV, buvo įsikūrusi už oficialių miesto ribų ir buvo laikoma karališkąja slaptaviete, tačiau Napoleono valdymo laikotarpiu buvo sugriauta. XVII amžiuje šiame parke buvo rengiamos šventės, bulių kovos, jūrų mūšių inscenizacijos ir teatro spektakliai.

Parkas užima maždaug 130 ha, jame auga daugiau kaip 15 tūkst. įvairiausių rūšių medžių. Šiais laikais gegužės ir birželio mėnesiais jame vyksta kasmetinės Madrido knygų mugės, kurių metu ilgos prekystalių eilės pristato viso pasaulio literatūrą daugybe kalbų. Parkas turi daug įėjimų. Vienas pagrindinių yra Nepriklausomybės aikštėje. Kiti vartai įrengti Alkalos ir O`Donnell gatvėse. Artimiausios metro stotys – „Retiro“ ir „Banco de Espana“.

Nuo spalio iki balandžio parkas būna atidarytas nuo 10 iki 18 val., tačiau sekmadieniais ir švenčių dienomis uždaromas 16 val. Nuo gegužės iki rugsėjo parkas būna atviras nuo 11 iki 20 val., o sekmadieniais ir švenčių dienomis vartai uždaromi 18 val. Parkas tai pat būna uždarytas kiekvieną antradienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)