Manoma, kad tam įtakos turėjo pigūs atostogų su pasiūlymais „viskas įskaičiuota“ variantai Turkijoje, Tunise ir Egipte.

Turizmas sudaro 11 proc. Ispanijos ekonominio pelno. Pernai šalyje apsilankė 82 mln. turistų iš užsienio, taigi Ispanija tapo lankomiausia šalimi po Prancūzijos.

Tačiau šią liepą turistų sumažėjo 4,9 proc. – tai pirmas nedžiuginantis svarbiausio vasaros mėnesio rodiklis nuo 2009 m.

Per pirmus septynis šių metų mėnesius turistų padaugėjo 0,3 proc. – tai lėčiausias augimas per aštuonerius metus, ypač lyginant su dviženkliais skaičiais matuojamu augimu 2016 ir 2017 m.
Turkijoje, Tunise ir Egipte turizmas atsigauna, šios šalys vėl tampa populiariomis kelionių kryptimis. Anksčiau turistų srautus buvo pristabdę ginkluoti išpuoliai ir bandymas įvykdyti valstybės perversmą Turkijoje 2016 m.

Vieno tyrimo duomenimis, šį sezoną minėtos trys šalys pateikė turistams pasiūlymų, kurie iki 73 proc. pigesni nei populiariuose Ispanijos kurortuose – Ibisoje, Maljorkoje ir Menorkoje.

Viešbučiai Ispanijoje irgi mažina kainas, siekdami pritraukti daugiau lankytojų, „Reuters“ sakė viešbučių savininkai ir turizmo biurų darbuotojai.

Na o Tunise pirmą šių metų pusmetį turizmo sektorius išaugo net 40 proc. Šalies vyriausybės atstovų teigimu, taip yra todėl, kad grįžta Europos turistai, kuriuos prieš trejus metus buvo išgąsdinę ginkluoti išpuoliai. Egipte fiksuojamas panašus turistų pagausėjimas.

Pasimiršus 2016 m. ginkluotiems išpuoliams, po nepavykusio bandymo įvykdyti valstybės perversmą Turkijoje turizmo sektorius per pirmą šių metų pusmetį ūgtelėjo beveik trečdaliu.

Ispanijoje viešbučiai stengiasi atnaujinti pasiūlymus ir labiau orientuojasi į turtingesnius turistus nei į tuos, kuriuos domina pigūs pasiūlymai.

Pasirodžiusiais oficialiais duomenimis, nors liepą užsieniečių turistų Ispanijoje sumažėjo 0,9 proc., lyginant su ankstesniais metais, bendras jų šalyje išleidžiamų pinigų kiekis padidėjo 9,5 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)