Pagrindinis filmo herojus, kurio vaidmuo buvo patikėtas Leonardo DiCaprio, ieškodamas paskutinio Rojų žemėje primenančio gamtos kampelio, atsiduria paslaptingame paplūdimyje, kuris atrodo visiškai nepaliestas civilizacijos. Europiečio akims neįprastos tropinės salos spalvos, skaidrus vanduo ir dangus, netemdomas nei menkučio debesėlio – štai ką neabejotinai prisimena visi, matę šią kino juostą.

„Paplūdimys“ buvo filmuotas Tailandui priklausančioje vienoje iš Phi Phi salų, esančių Andamanų jūroje. Tailande šis paplūdimys pakrikštytas „DiCaprio paplūdimiu“, nors tikrasis oficialusis jo pavadinimas – Maya Bay.

Svarbu paminėti ir faktą, kad filme matomas paplūdimys iš tikrųjų buvo patobulintas kompiuterine grafika – režisierius pageidavo, jog paplūdimys filme tikrai atrodytų kaip paskutinis Rojus žemėje. Tačiau ir tikrasis paplūdimys palieka neišdildomą įspūdį bei gniaužia kvapą – tyras lyg ašara vanduo, baltas smėlis, koralų rifas ir puikios nardymo galimybės. Turistai čia tiesiog plūsta. Per daugiau nei dešimt metų paplūdimį išgarsinusio nuošalumo čia neliko nei kvapo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją