Penktadienio naktį jį gesino apie 300 ugniagesių. Šeštadienį gesinimo darbus planavo vykdyti 18 ugniagesių lėktuvų ir sraigtasparnių.

Nuo gaisro pradžios iš savo namų buvo evakuota apie 4 000 gyventojų. Jie apgyvendinti sporto salėse, kur buvo įkurtos laikinos prieglaudos.

Netoli Arafo miestelio kilusio gaisro priežastis kol kas neaiški.

Ispanijos premjeras Pedro Sanchezas paskelbė planus apsilankyti saloje pirmadienį. Kanarų salų vadovo Fernando Clavijo manymu tai vienas didžiausių gaisrų Tenerifėje per pastaruosius 40 metų.

Ugniagesiams nuo pat pradžių trukdė sudėtingas vietovės reljefas ir prastos oro sąlygos, nors vėjas ir nurimo.

Tenerifės turizmo tarnyba paskelbė, kad dėl saugumo buvo uždaryti keliai link populiaraus Teidės ugnikalnio, bet kitos turistų traukos vietos veikia.

Turizmo agentūra „Tui“ pranešė, kad kol kas sutrikimų keliaujant nėra.

Lietuvių pamėgtoje Tenerifėje siaučia gaisrai: ten gyvenanti Daiva pasidalino, ko gali tikėtis atvykę turistai

Apie tai, kaip šiuo metu viskas atrodo iš arti ir ką išgyvena vietiniai žmonės, daugiau vakar, penktadienį papasakojo laidoje „Delfi diena“ tiesiogiai prisijungusi ten gyvenanti NT agentūros savininkė Daiva Sabonaitienė.

Daiva Tenerifėje gyvena ir dirba 60 km atstumu nuo gaisro židinio. Vis dėlto moteris tikina, kad šioje vietoje gaisro padarinių visiškai nesijaučia.

„Mes gyvename pietinėje dalyje, kur nieko nėra, nesimato jokių dūmų. Visgi pagal dabartinę informaciją, kurią skelbia ispanų žiniasklaida, situacija yra pakankamai sudėtinga ir sunkiai kontroliuojama. Tik tai labiau liečia šiaurinę salos dalį – ten išdegę nemažai teritorijos, evakuoti žmonės“, – pasakoja D. Sabonaitienė.

Tenerifė

Anot Daivos, gaisrų paveiktoje dalyje yra uždaromi keliai, ribojamos kai kurios turistinės veiklos.

„Mūsų pietinė dalis ne taip paveikta, bet, pavyzdžiui, atvykstantiems turistams kone pagrindinis traukos objektas yra Teidės ugnikalnis, prie kurio visi keliai šiuo metu uždaryti“, – atskleidžia D. Sabonaitienė.

Vis dėlto Daiva tvirtina, kad turistams nėra dėl ko pernelyg nerimauti, nes gaisro židinys yra toliau nuo kitų pagrindinių lankytinų objektų.

„Šiuo metu tikrai yra saugu keliauti, nėra didelio pavojaus. Skrydžiai vykdomi, tačiau, žinoma, kai kurios ekskursijos yra ribojamos, – aiškina D. Sabonaitienė. – Visgi keliones planuojantys turistai domisi situacija, jiems tikrai aktualu. Dabar daugiau keliauja patys ispanai, nes žemyninėje dalyje yra daug karščiau, tad jie atvyksta čia.

O lietuviams tikrai nereikia jaudintis, nes jie atostogas rezervuojasi vėliau, daugiausia žiemą. Pats sezonas čia prasideda spalį.“

Tenerifėje kilo miško gaisras

Daivos teigimu, dėl plintančių gaisrų šiuo metu vietinių gyventojų nuotaikos yra nekokios, situacija visus liūdina.

„Matome liūdnas žmonių išraiškas – tai normalu, nes liečia jų gyvenamas vietoves. Juos tai labai paveikė. Kaip sakoma, tai yra vienas didžiausių gaisrų“, – sako D. Sabonaitienė.

Daiva daug bendrauja ir su Tenerifėje gyvenančiais lietuviais, su kuriais vis aptaria esamą situaciją.

„Kalbamės vieni su kitais, žinia sklinda, tema visą laiką yra eskaluojama. Labai tikimasi, kad viskas bus greitai suvaldyta bei kuo greičiau pasibaigs. Gaisras tikrai nemažas ir jis, manau, įeis į istoriją“, – svarsto D. Sabonaitienė.

Laidą galite žiūrėti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)