Kelionių organizatoriaus „Novaturas“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė teigia, kad savo turistų Izraelyje šiuo metu neturi, tačiau spalį suplanuotas tris pažintines keliones į Izraelį atšaukia.

„Keliautojams siūlysime rinktis iš kitų pažintinių kelionių krypčių, ši informacija pasieks juos tiesiogiai“, – sako ji.

Savo keliautojų šiuo metu Izraelyje neturi ir kitas organizatorius „Guliverio kelionės“. Visgi įmonės direktorius Algis Brazionis patvirtina, kad spalio pabaigoje planuotą išvyką taip pat atšaukia.

„Ačiū Dievui, turistų ten dabar neturime, bet šiaip keliones ta kryptimi organizuojame. Šį sezoną pirmoji turėjo būti spalio 24 d. Kaip tik ruošiamės dėl to kontaktuoti su klientais. Akivaizdu, kad teks kelionę atšaukti“, – kalba A. Brazionis.

Izraelis

Paklaustas, kokią išeitį siūlys savo klientams, A. Brazionis tikina, kad darys taip, kaip pageidaus žmonės.

„Galės vykti kita kryptimi, atgauti visus pinigus. Natūralu, kai šalyje karas, keliautojų ten neskraidinsime, – sako jis. – Sunku pasakyti, kaip viskas bus toliau, turbūt dabar niekas to negali pasakyti. Šiemet turėjome suplanavę tik šią keliautojų grupę. Todėl klausimas, ką daryti su kitomis kelionėmis, nėra itin aktualus būtent dabar.

Kitiems metams turime suplanavę išvykų, tačiau dar yra daug laiko, tad nepriimame sprendimų kol kas.“

Keliones organizuojantis „Piligrimas“ taip pat teigia, kad šiuo metu savo turistų Izraelyje neturi.

„Kiti artimiausi užsakymai atšaukti – klientai nenori rizikuoti. Izraelio partneriai grąžins sumokėtus pinigus už turistines paslaugas. Laukiame žinių iš „Ryanair“ ir „Wizz Air“, ar jie grąžins pinigus už apmokėtus bilietus. Keista, bet jie kol kas parduoda bilietus į Tel Avivą“, – komentuoja įmonės vadovas Juozas Pėkis.

„Wizz Air“ savo svetainėje skelbia, kad dėl paaštrėjusio konflikto Izraelyje atšaukia visus spalio 8 ir 9 d. skrydžius į Izraelį. Apie tai keleiviai informuojami SMS žinutėmis ir (arba) el. paštu, o papildoma informacija apie skrydžius į Izraelį ir iš jo po spalio 9 d. bus paskelbta tinkamu laiku.

Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas, kalbėdamas apie skrydžius į Izraelį, aiškina, kad tai, kaip toliau jie bus vykdomi, priklauso nuo pačių oro linijų, kurios sprendžia, ką daryti.

URM rekomenduoja įvertinti būtinybę ten vykti

Bendra Užsienio reikalų ministerijos rekomendacija Lietuvos piliečiams – įvertinti būtinybę šiuo metu keliauti į Izraelį (ir Palestiną), tačiau saugumo situacija šalyje kinta labai greitai, todėl būtina nuolat sekti informaciją ir būti budriems.

Užsienio reikalų ministerija taip pat primygtinai rekomenduoja nevykti į tam tikras Izraelio ir Palestinos teritorijas. Šiuo metu ypač įtempta situacija yra pasienyje su Gazos ruožu, Jeruzalėje, Vakarų Krante, taip pat Izraelio šiaurėje esančiose Golano aukštumose bei pasienyje su Libanu, Jenino, Nabluso bei Hebrono regionuose Palestinoje.

URM praneša, kad Izraelyje yra gyvena per 7 tūkst. lietuvių, o apie 460 yra atvykę kaip turistai.

„Lietuvos Respublikos ambasados Izraelio Valstybėje konsulinėje registracijoje registruoti 7008 Izraelyje nuolat gyvenantys Lietuvos Respublikos piliečiai“, – sekmadienį pranešė ministerija.

Jeigu šiuo metu jau esate Izraelyje ar Palestinoje, būkite ypatingai budrūs, imkitės visų atsargumo priemonių, sekite oficialią institucijų informaciją, laikykitės vietos valdžios institucijų nurodymų, būtinai susižinokite artimiausios slėptuvės vietą.

Šeštadienį atsakydamas į išpuolį Izraelis atakavo Gazos ruožą

Taip pat rekomenduojame stebėti oro uostų informaciją. Daug oro linijų/ skrydžių kompanijų jau atšaukė skrydžius į/iš Izraelio, todėl susisiekimas su Izraeliu yra apribotas.

Jei šiuo metu esate Izraelyje arba Palestinoje ar vis tik ketinate ten keliauti, prašome nedelsiant užsiregistruoti adresu https://keliauk.urm.lt/keliones-registracijos-forma, kad prireikus galėtume su jumis susisiekti dėl konsulinės pagalbos.

Prireikus konsulinės pagalbos, prašome kreiptis į Lietuvos ambasadą Izraelio Valstybėje tel. +972 3 6958 685 ar el. pašto adresais amb.il@urm.lt, consul.il@urm.lt. Taip pat primename, kad Lietuvos piliečiai dėl konsulinės informacijos gali kreiptis visą parą veikiančiu Užsienio reikalų ministerijos telefonu +370 5 236 2444 arba el. paštu pilieciai@urm.lt.

Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“ ir gauti aktualią konsulinę informaciją, ministerijos pranešimus, esant krizinei situacijai užsienio šalyje. iOS: https://goo.gl/dOxeli; Android: https://goo.gl/rPwrfx; Bendra nuoroda: http://onelink.to/epmjp5.

Suplanuotas skrydis iš Tel Avivo į Lietuvą

„Skyllence“ vadovė Vilma Vaitiekūnaitė pranešė apie patvirtintą skrydžio, kuriuo į Lietuvą galės grįžti Izraelyje esantys piliečiai, laiką. Jis kainuoja 1 tūkst. eurų.

Norintys skristi į Vilnių, raginami registruotis skrydžiui. Tiesa, jis bus ne tiesioginis – lėktuvas leisis Bukareše.

Išvykimo iš Tel Avivo laikas – spalio 10 d,. 00:20, atvykimo į Bukareštą laikas – 03:10 (vietos laiku).

Išvykimas iš Bukarešto – spalio 10 d., 06:10, atvykimo į Vilnių laikas – 08:30.

„Šiuo metu turime užsiregistravusius 40 žmonių.

Turime laisvas 128 vietas lėktuve.

Labai prašome rašyti paštu sales@skyllence.aero. Taupant laiką rašykite keleivių vardus, pavardes, pridėkite pasų kopijas – jų reikės registravimui į skrydį. Pridėkite savo telefono numerį ir elektroninio pašto adresą, kuriuo galėtume išsiųsti su skrydžiu susijusią informaciją“, – skelbiama įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją