Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Tvirtovė yra išsidėsčiusi tarp Transilvanijos ir Valakijos regionų. Dažniausiai žinoma kaip Drakulos pilis (nors ji yra tik viena iš kelių vietų, susijusių su Drakulos legenda, įskaitant Poenari ir Huniadų pilis), kurioje gyveno airių romanisto Bremo Stokerio kūrinio „Drakula“ pagrindinis veikėjas. Vis dėlto nėra jokių įrodymų, kad B. Stokeris būtų ką nors žinojęs apie šitą pilį, šiek tiek susijusią su Valakijos princu Vladu Drakula, kuris, kaip spėjama, įkvėpė rašytoją sukurti garsųjį personažą.

Vienas olandų rašytojas atrado vietą, kurią iš tikrųjų omenyje turėjo B. Stokeris, savo romane minėdamas Drakulos pilį, tai – negyvenama 2033 m aukščio viršukalnė Izvorul Călimanului, esanti Transilvanijoje, netoli buvusios sienos su Moldova.

Šiuo metu pilies vietovė yra gausiai lankoma turistų. Pilyje eksponuojama baldų ir meno kūrinių kolekcija, surinkta Rumunijos karalienės Marijos. Kalno apačioje yra įrengtas muziejus po atviru dangumi, kuriame galima pamatyti Rumunijos valstiečių darbo įrankius, pastatus (gyvenamuosius namus, klėtį ir t. t.), surinktus iš visos šalies.