Pateikiame informaciją apie viešąjį transportą, bilietų kainas, patarimus, kaip nuvykti iš oro uosto į miesto centrą bei žemėlapį su pažymėtomis lankytinomis vietomis. Taip pat siūlome atkreipti dėmesį į kitą naudingą informaciją, kuri pravers planuojant maršrutą ir kelionės biudžetą.

Atvykimas iš oro uosto

Iš Barselonos El-Prat oro uosto į miesto centrą galite nuvykti autobusu, traukiniu arba metro.

1. Aerobusas A2 sustoja prie pat išėjimo iš terminalo. Bilietus galima pirkti iš vairuotojo, kaina 5,90 eur (10,20 eur į abi puses; galioja 15 dienų).

2. 46 maršruto autobusas važiuoja kiek ilgiau, bet galima pasinaudoti vienkartiniu viešojo transporto bilietu (kainos žemiau). Tai pigiausias būdas nuvykti iš oro uosto į centrą.

3. Į centrą taip pat galite nuvykti metro (L9 Sud linija). Bilieto kaina 4,5 eur. Vienkartiniai bilietai, deja, negalioja.

4. Traukinys iš 2 terminalo į centrą važiuoja kas 30 minučių. Kelionės trukmė apie 25 min. Bilieto kainą 2,8 eur.
Pavyzdys

Viešasis transportas Barselonoje

Pagal poreikį galite įsigyti 2/3/4/5 dienų bilietas neribotam naudojimuisi viešuoju transportu. Kaina: 14/20.50/26.50/32 eur. Įsigyti galima internete (10% pigiau) arba mieste esančiuose bilietų pardavimo aparatuose. Vienkartinis bilietas – 2,15 eur.

T10 korta – 10 vienkartinių bilietų už 9,95 eur (tokiu atveju vienas bilietas kainuos 0,95 eur)
Bilietas į/iš oro uosto – 4,10 eur.

Žemiau esančiame žemėlapyje pažymėjome dėmesio vertas lankytinas vietas bei autobusų ir traukinių stoteles iš kurių galite keliauti į oro uostą.

Lankytinos vietos:
1. La Sagrada Familia. Miesto simbolis, viena įspūdingiausių bažnyčių pasaulyje. Būdami Barselonoje būtinai turite pamatyti šį architektūros šedevrą. Bažnyčia yra vis dar statoma, darbų pabaiga yra planuojama 2026 metais. Iš bokštų viršūnės galite pasigrožėti nuostabia Barselonos panorama. Bilietas: 15 eur.

2. Camp Nou stadionas. Populiariausia Barselonos atrakcija – 100 tūkstančių žiūrovų talpinantis Camp Nou stadionas, kuriame namų rungtynes žaidžia FC Barcelona.

Bilietas – 23 eur; studentams, vaikams iki 13 m. – 18 eur. Įsigiję bilietą galėsite aplankyti patį stadioną bei klubo muziejų. Be abejo, jei būsite Barselonoje rungtynių metu, nepraleiskite progos gyvai stebėti pasaulinio garsumo futbolininkų pasirodymo.

3. Guell parkas. Viena žymiausių Barselonos vietų. Architektūros šedevru vadinama trijų hektarų parką projektavo žymusis Katalonijos architektas Antoni Gaudi. Parke rasite begalę spalvotų mozaikų ir įdomių architektūrinių statinių, o iš parke esančios apžvalgos aiktelės pamatysite puikią Barselonos panoramą. Bilietas: 7 eur.

4. La Rambla – žymiausia ir populiariausia Barselonos ir turbūt visos Katalonijos gatvė, besidriekianti nuo Katalonijos aikštės (Plaza Catalunya) iki pat pakrantės.

5. De la Ciutadella parkas – žalumos ir ramybės oazė pačiame miesto centre

6. Okeanariumas – bilietas: 18 eur; vaikams iki 10 m. – 13 eur.

7. Muziejai: Pikaso muziejus – 11 eur. , su nuolaida 7 eur (taikoma jaunesniems nei 25 m. ir vyresniems nei 65 m.)

Nacionalinis Katalonijos Meno Muziejus – 12 eur. Casa Mila – 20,50 eur. Casa Batllo – 22,5 eur.

8. Montjuïc kalva: įėjimas nemokamas. Magiškasis Montjuïc Fontanas: įėjimas nemokamas

Montjuïc pilis – 5 eur, vaikams iki 16 m. nemokamai.

Keltuvo į kalvą kaina: 8 eur (12 eur į abi puses), vaikams iki 12 m. – 6,2 eur (8,8 eur)

9. Populiariausi paplūdimiai: Barceloneta, Nova Icaria, Mar Bella ir Bogatell.

Viešbučiai. Prieš rezervuojant viešbutį Barselonoje rekomenduojame patikrinti kainas Hotels Combined palyginimo sistemoje, kurioje rasite daugiau nei 15-os viešbučių rezervacijos svetainių pasiūlymus. Tiesiog įveskite kelionės datas žemiau esančiame paieškos lauke ir rezervuokite pasirinktą viešbutį mažiausią kainą siūlančiame portale.

Šaltinis: time2fly.lt