Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi!

1. Morgedalio kaimas Norvegijoje yra laikomas slidinėjimo gimtine.

2. Žodis slidinėti kilo iš norvegiško žodžio ‘skíð‘ reiškiančio medžio gabalą.

3. 19-ame amžiuje slidinėjimas buvo laikomas vyrišku sportu, todėl moterims buvo patariama imtis dailiojo čiuožimo.

4. Harrison’as Schmitt’as, erdvėlaivio „Apollo 17“ įgulos narys manė, kad į Mėnulį kylantys astronautai turėtų mokytis lyguminio slidinėjimo technikos. Jis tikėjo, kad ši slidinėjimo technika gali padėti išsilaipinant ir vaikščiojant Mėnulyje.

5. Pirmosios kalnų slidinėjimo varžybos buvo surengtos 1879 metais Švedijoje. Slidinėjimas į Olimpines žiemos žaidynes buvo įtrauktas 1936 metais.

6. Slidinėjimo populiarumas tiesiog nenuginčijamas žinant tai, jog pasaulyje net 80 šalių gali pasiūlyti įvairias slidinėjimo trasas, o kasmet slidinėjimu džiaugiasi net apie 400 milijonų planetos gyventojų.

7. Greituminis slidinėjimas yra vienas sparčiausių sausumos sportų. Šiuo metu pasaulio rekordas priklauso Italijos slidininkui Simone Origone, kuris nuo kalnų leidosi beveik 253 km per valandą griečiu.

8. Įsivaizduokite, slidinėdami jūs galite sudeginti apie 350–400 kalorijų per valandą.

9. Jungtinėse Amerikos Valstijose slidinėjimas yra toks populiarus, kad beveik kiekvienoje valstijoje galima rasti slidinėjimo kurortų. Tokių iš viso yra 40 valstijų, o didžiausias, kasmet sutraukiantis apie 1,5 milijonų slidininkų yra įsikūręs Kolorade.