Yra vietų ar objektų, kurie iš tiesų neegzistuoja, o buvo dirbtinai sukurti tam, kad priviliotų turistus.

Gidai išvardija aštuonias tokias vietas, į kurias plūsta turistai, bet legendos, kurios jas supa, labai skiriasi nuo jų tikrosios kilmės.

1. Džiuljetos balkonas, Verona, Italija. Kiti tai vadina romantiška idėja. Romeo, kopiantis į Džiuljetos balkoną gražiojoje Veronoje. Daugybė Šekspyro (ir Leonardo DiCaprio) gerbėjų plūsta į Italiją pamatyti vietos, kur nelaimingi įsimylėjėliai prisipažino vienas kitam meilėje. Tačiau vertėtų nepamiršti, kad veikėjai visiškai išgalvoti.

2. Brano pilis, Rumunija. Esama šaltinių, kad grafas Drakula niekada nebuvo įkėlęs kojos į Brano pilį, bet įdomiausia tai, kad joje nėra buvęs ir jo kūrėjas Bramas Stokeris. Tiesą sakant, airių rašytojas apskritai nėra lankęsis Rumunijoje.
Šangri La, Kinija

3. Šangri La, Kinija. Mistiškosios tobulos šalies Šangri La, kuri buvo aprašyta 1939 metais išleistame Jameso Hiltono romane „Dingęs horizontas“, paieškos ko gero niekada nesibaigs, tačiau tai nesutrukdė kinams 2001 m. oficialiai pakeisti Džongdiano miesto, esančio Kinijos pietvakariuose, pavadinimo į Šangri La.

4. Tiltas per Kvė upę, Tailandas. „Tiltas per Kvė upę“ yra ir knyga, ir filmas, kur pasakojama apie tai, kaip buvo tiesiamas Birmos geležinkelis, ir kaip statybų metu žuvo tūkstančiai karo belaisvių.

Iš tiesų per Kvai upę nėra jokio tilto, tad dalis Mė Klongo upės buvo pervadinta Didžiąja Kvė, kad tiktų prie išgalvotos istorijos.
Tiltas per Kvė upę, Tailandas
5. Beikerio gatvė 221 B, Jungtinė Karalystė. Nors dauguma žmonių nutuokia, kad Šerlokas Holmsas yra pramanytas personažas, tai netrukdo jiems plūsti į šį britų muziejų, kurio realus adresas yra Beikerio gatvė 239.
Beikerio gatvė 221 B, Jungtinė Karalystė
6. Čarlio kontrolės postas, Berlynas. Čarlio kontrolės postas yra svarbi vieta, kur buvo kertama siena tarp Rytų ir Vakarų Vokietijos po Antrojo pasaulinio karo. Tačiau bėda ta, kad tikrasis kontrolės postas buvo išardytas 1990 m., kai griuvo Berlyno siena. O dabartinis kontrolės postas yra jo reprodukcija.
Čarlio kontrolės postas, Berlynas

7. Foumhendžas, Virdžinija, JAV. Tikrasis Stounhendžas, esantis Jungtinėje Karalystėje, pritraukia daugybę turistų, tačiau JAV irgi nesnaudžia – pasigamino savo versiją. Virdžinijos valstijoje stūkso iš putplasčio pagaminta realaus dydžio Stounhendžo kopija, o visi putų (angl. „foam“) „akmens“ luitai pastatyti astronomiškai teisingose vietose.