Atostogos, per kurias su širdies draugu (-e) ketinate lankytis Balyje, gali netekti dalies romantikos, jei Indonezijos parlamentas priims atitinkamą sprendimą. Azijos pietryčiuose esančios šalies teisėkūros institucija svarsto naują baudžiamojo kodekso straipsnį ir dar šį mėnesį gali jį įteisinti.

Jei taip nutiks, su juo teks taikstytis ir turistams: naujame įstatyme numatytas vienas punktas, pagal kurį nesusituokusioms poroms bus draudžiama apsigyventi kartu, o intymūs nesantuokiniai ryšiai bus vertinami kaip pagrindas imtis baudžiamųjų sankcijų.

Tai reiškia, kad labai greitai į Indoneziją atvykę nesusituokę partneriai nebegalės elgtis taip laisvai kaip norėtų: užsiiminėdami seksu jie rizikuos patekti už grotų. Kalėjimo bausmė gali trukti nuo šešių mėnesių iki ištisų metų, priklausomai nuo to, kuris įstatymo projektas bus patvirtintas.

Negalima vieno numerio rezervacija

Nesusituokusiems turistams nebus leidžiama rezervuoti vieno kambario viešbutyje: kiekviena pora privalės pateikti santykių teisėtumą įrodantį santuokos liudijimą. Šio dokumento neturintys asmenys užsitrauks grėsmę būti pripažinti vietos įstatymų pažeidėjais. Nesunku nuspėti, kad dėl naujojo įstatymo turistai gali tapti korumpuotos Indonezijos policijos įkaitais.

Šiuo metu tebesvarstomas įstatymas suvaržys ne tik turistų, bet ir Indonezijos LGBTQ bendruomenės narių teises.

Šalyje, kurios didžioji dalis piliečių – musulmonai, nuo kolonijinės eros galiojantis baudžiamasis kodeksas buvo pradėtas naujinti 1995-aisiais. Čia aprašyti šiuo metu svarstomi pasiūlymai gali tapti vienais iš baudžiamosios teisės pakeitimų.

Už ką dar Indonezijoje gali grėsti kalėjimas

Be pirmiau minėtų, šiuo metu Indonezijos parlamente svarstomi ir kiti pasiūlymai. Vienas iš jų susijęs su darbo seksualinių paslaugų srityje kriminalizavimu, nebent juo užsiimantis asmuo būtų sveikatos priežiūros specialistas arba kompetentingas savanoris, kurio misija – aptarti kontracepcijos ir šeimos planavimo klausimus.

Balis

Ties įstatymų pažeidimo riba gali atsidurti ir abortai

Liūdnos dienos gali laukti ir marksizmo bei leninizmo išpažinėjų. Jei būtų priimti atitinkami įstatymai, už priklausymą šią ideologiją propaguojančiai organizacijai grėstų 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Žmogaus teises ginantys aktyvistai kreipėsi į Indonezijos prezidento Joko Widodo vadovaujamą administraciją su prašymu atsisakyti kai kurių ypač drastiškų įstatymų pakeitimų, nes jie, esą, gerokai apribos piliečių laisves, be to, paralyžiuos šaliai svarbų turizmo sektorių.

Įvairių Europos šalių, taip pat Australijos atstovai informavo Indonezijos parlamentą, kad jei minėti įstatymai bus priimti, iškils būtinybė apie juos informuoti savų šalių piliečius, planuojančius kelionę į Indoneziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt