Bendradarbiaudamas su aplinkosaugos agentūra bei „Natural England“ ir „South West Water“ institucijomis, trestas užsitikrino 1,6 milijonų svarų ES paramą sustiprinti upes, suteikiant naudą laukinei gamtai ir žmonėms.

Projektas „Water for Growth“ („Vanduo prieaugiui“) skirtas pagerinti buveines mažėjančioms lašišų ir upėtakių populiacijoms, palengvindamas kelią žuvims migruoti ir neršti.
Projektas leis trestui pašalinti iki 20 barjerų, ribojančių žuvų migraciją, dirbant su žemės savininkais ir vietinėmis interesų grupėmis. Komanda tikisi atverti daugiau kaip 150 kilometrų per abi upes migruojančioms žuvims. Trestas taip pat atstatys nemažai abiejų upių šlaitų, taip atkurdamas buvusias jų vagas.

Dirbdami su savanoriais projekto vykdytojai išvalys gruntą tam, kad atkurtų nerštavietes, įleistų daugiau šviesos į tamsų žvyrą ir taip padidintų bestuburių, be to, sukurtų nerštaviečių upėse ir krantuose užtikrindami, kad juose žuvys būtų saugios per visą savo vystymosi procesą.
Šiaurės Kornvalio parlamento narys Scottas Mannas sakė: „Nuostabu matyti, kiek daug pinigų investuojama į Kornišo upes siekiant užtikrinti gėlavandenių žuvų nerštavietes. Camel ir Fowey upės yra labai svarbios buveinės laukinei gamtai Kornvalyje, ir labai svarbu, kad mes kiek galėdami palengvintume kelią lašišoms ir upėtakiams migruoti ir neršti“.

Westcountry Upių tresto vadovas Laurence‘as Couldrick sakė: „Camel ir Fowey upės yra labai svarbios Kornvaliui. Camel yra ypatinga apsaugos zona, didele dalimi dėl mažėjančio lašišų skaičiaus, o Fowey didžiąją dalį Kornvalio aprūpina geriamuoju vandeniu. Mes jau daug padarėme saugodami šias upes, tačiau užtikrinta finansinė injekcija reiškia, kad šį žaidimą galėsime perkelti į kitą lygį ir iš esmės sustiprinti abi upes. Sukurdamas geresnes buveines laukinei gamtai ir galimybes daugiau lašišų bei upėtakių upėse, projektas turės ilgalaikės naudos vietos žvejams bei turizmo sektoriui“.

Pasak projekto atstovų, šis projektas – puikus pavyzdys, kai susivienija privatus, viešasis sektoriai bei savanoriai. Tai leis maksimaliai išnaudoti projekto atveriamas galimybes ir pašalinti didžiąją dalį problemų, su kuriomis minėtose upėse susiduria žmonių populiacijos.