Specialioji sterkų žvejyba balandžio pradžioje prasidėjo Nemuno, Skirvytės ir Atmatos upėse. Tiesa, ar dėl šaltų orų, ar dėl Kuršių mariose tuo metu mirkusių tinklų, kurie trukdė sterkams migruoti į nerštavietes, ji nebuvo sėkminga – per dieną pavykdavo sugauti vos vieną ar dvi nedideles žuvis.

Visgi pagaliau atšilus orams ir verslininkams iš Kuršių marių ištraukus tinklaičius, ledai turėtų pajudėti, tad Žuvininkystės tarnybos Rusnės poskyrio specialistai tikisi, kad reikalingas sterkų reproduktorių skaičius bus netrukus sužvejotas.

Pagal programą numatyta sugauti 150 vienetų sterkų reproduktorių, tačiau labai svarbu ir žuvų dydis. Pavyzdžiui, jeigu pavyktų sužvejoti tris ir daugiau kilogramų sveriančių reproduktorių, užtektų ir pusės pagal programą suplanuoto pagauti kiekio. Tačiau šiais metais žuvys nėra stambios. Rusnės žuvivaisos specialistai tikisi sėkmingos žvejybos ir Kupiškio tvenkinyje, kuriame 2016 metais Žuvininkystės tarnybos darbuotojai pagavo net 42 sterkų reproduktorius.

Rusnės poskyrio sterkų įveisimo programa 2017 metams – į Alytaus, Ignalinos, Lazdijų, Mažeikių ir Plungės rajonų vandens telkinius įveisti 940 tūkst. vienetų paaugintų sterkų lervučių, 2 mln. lervučių perduoti Laukystos poskyriui, 1 mln. – Simno poskyriui ir 0,5 mln. ikrų Žuvininkystės tyrimų ir mokslo skyriui, esančiam Smiltynės Kopgalyje.