Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspektorė Mantė Ramanauskienė organizavo gyvosios gamtos apsaugos kontrolės reidus Biržų ir Pasvalio rajonuose, kurių metu tikrinti žvejai ir medžiotojai.

Penktadienio vakarą, nors ir snyguriavo, tačiau sniego nepabūgo du žvejai, kurie susigundė draudžiamu būdu žvejoti lydekas. Ant Biržų rajone esančio Papilio tvenkinio ledo žvejai pastebėti temstant. Ne veltui įtarimą sukėlė lankstymasis prie ką tik išgręžtų ekečių.

Privažiavus prie jų, šie asmenys greitu žingsniu bandė pasišalinti nuo ledo, tačiau net ir sustabdyti turėjo įvairių paaiškinimų, ką jie tamsoje čia veikė. Vienas asmuo pradėjo aiškinti, kad tiesiog atėjo išbandyti ledo grąžtą, kitas – kad ėjo su šuniuku pasivaikščioti. Piktus žvejų kėslus puikiausiai išdavė su savimi turėti įrankiai, kurie skirti šakotinių gamybai ir pėdsakų paliktos žymės sniege, vedančios prie ką tik išgręžtų ekečių, iš kurių dviejuose jau buvo pastatytos šakotinės.

Džiugu, kad laiku pastebėjus draudžiamu būdu (masalui naudojant žuveles) žvejojusius asmenis nebuvo padaryta žala žuvų ištekliams. Asmenims surašyti administracinių nusižengimų protokolai pagal Administracinių nusižengimų kodeksą „mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimas, padarytas panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu užtraukia baudą nuo vieno šimto dvidešimt iki trijų šimtų eurų“, paimti pažeidimo padarymo įrankiai.